El nou Mercadona de Tàrrega s'inaugurarà el pròxim 7 de setembre

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Ja hi ha data per a la inauguració del nou supermercat Mercadona de Tàrrega, serà el proper dilluns 7 setembre. Així ho anuncien diversos cartells a les instal·lacions que han aixecat en només vuit mesos.

Mercadona ha invertit 4 milions d'euros en aquest nou supermercat de la capital de l'Urgell, que ocupa 6.400 metres quadrats. Situat a només 300 metres de l'actual, és un model de botiga eficient amb l'objectiu de realitzar l'acte de compra més còmode per al client al mateix temps que incorpora noves seccions com la de pernil al tall; 'A punt per menjar' de plats preparats, o l'ampliació de la secció de forn amb una clara aposta pels productes locals i una llescadora de pa. El nou model de botiga eficient també aconsegueix reduir fins a un 40% el consum energètic. L'any 2023 totes les botigues Mercadona han de tenir ja implantat aquest nou model, bé sigui per reforma (en el mateix espai de la botiga existent) o com en el cas d'aquesta, amb un nou espai.

Les obres del supermercat van començar al gener amb la demolició de la històrica estació de servei Prats, benzinera Repsol, que va tancar portes el passat 31 de desembre després de gairebé 90 anys prestant servei de forma ininterrompuda a la ciutat (va obrir el 1932 al Pati sent la primera de Lleida i es va traslladar a l'avinguda de Barcelona fa aproximadament mig segle).

El que era la benzinera s'ha transformat en el pàrquing del nou Mercadona, amb capacitat per a 207 vehicles i una superfície uns 3.000 metres quadrats, mentre que el nou supermercat té una superfície construïda de 3.400 metres quadrats (amb 1.700 m2 destinats a la sala de venda i la resta a magatzems) i ocupa les instal·lacions de l'antic Lild i les antigues botigues de La Sirena i Merkal Calzados.

Cal dir que La Sirena i Merkal Calzados s'han traslladat en uns nous locals ubicats a l'avinguda de Barcelona de Tàrrega.

En un primer moment la mateixa firma va anunciar que l'obertura del nou supermercat a Tàrrega suposaria el tancament del Mercadona de Cervera tot i que de moment aquest seguirà obert.