El Palau d'Anglesola aposta per l'economia circular amb el 'Black Sunday'

Fotos: Ajuntament del Palau d'Anglesola

Com a provocació al consumisme desenfrenat del divendres passat, més conegut com a 'Black Friday', el Palau d'Anglesola va respondre amb l'organització del 2n 'Palau Black Sunday'.

La Comissió de Medi Ambient del municipi va organitzar una sèrie d'activitats emmarcades en la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus, amb l'objectiu de demostrar que un altre món més sostenible és possible i, a més a més, necessari.

Durant tot el matí es va fer un mercat de productes de segona mà. Catorze parades van posar a la venda joguines, roba, calçat, llibres, material de la llar, esportiu i altres articles ben variats.

Paral·lelament, la companyia Tombs Creatius va fer volar la imaginació de petits i grans amb joguines creades amb materials de desús i membres d'Ecoestudi van ajudar a reparar i fer un bon manteniment de bicicletes.

A més a més, es van realitzar diferents xerrades: en Xavier Segura i Riu, exprofessor de tecnologia, va compartir com es pot donar vida a les coses que s'espatllen, a partir d'exemples domèstics personals, i va explicar l'APP "The Big Family", un espai virtual, organitzat per municipis, on es poden regalar, demanar o intercanviar objectes i servei.

D'altra banda, l'Anna Puigdemasa va reivindicar una normalització de la menstruació, i com es pot viure la regla d'una manera conscient i sostenible amb compreses de tela que ella mateixa difon a partir de RuscCus.

Finalment, l'alumnat de 3r de primària de l'escola Arnau Berenguer va compartir el Cocobunker, un galliner que exemplifica l'economia circular perquè ha estat construït per padrins, pares, educadors i alumnat. Perquè funcioni cal portar matèria orgànica de casa, fer-ne compost per l'hort, cuidar i recollir els productes que ofereix i alimentar les gallines que fan ous per les persones que, precisament, porten matèria orgànica.

Aquesta jornada que pretén fer pedagogia de l'economia circular va acabar amb un vermut ecològic i de proximitat, on s'hi van degustat panadons, sucs i vermut, tot de les contrades.

El Palau d'Anglesola va posar un petit gra de sorra en aquest avenç cap a una economia que respecti i cuidi l'entorn i faciliti un model solidari i col·laboratiu, on les persones prevalen per damunt del benefici especulatiu.