El Parlament insta el Govern a recuperar la caserna de Talarn per a usos socials

Foto: ACN.

El Parlament va instar aquesta setmana al Govern a recuperar l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn perquè passi a tenir usos civils.

Ho van fer a instàncies d'una proposta de resolució de la CUP que es va debatre a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) amb els vots en contra del PSC-Units, Vox, Cs, i PPC.

La diputada dels anticapitalistes, Dolors Sabater, va dir que la instal·lació compta amb sales de teatre, piscines i edificis que podrien servir per "pal·liar els dèficits d'habitatge públics" i per cobrir les "necessitats" del Pallars i el Pirineu.

ERC i JxCat van defensar la iniciativa, però van coincidir que cal tenir clar quin serà el futur de les instal·lacions. ECP també va incidir en la importància de l'equipament al territori.

Sabater va incidir en la voluntat del seu partit perquè "marxi l'exèrcit i l'ocupació" de Talarn i de Catalunya. Va afegir que la proposta també té "un component antimilitarista" i que "aquest país té una cultura de pau". Els comuns es van mostrar a favor de la proposta que va "en la línia del pacifisme".

El diputat de Junts, Salvador Vergés, va dir que el sí del seu grup "va de la mà d'assegurar que quan marxi l'últim militar es tingui clar quin és el futur d'aquesta instal·lació".

El PSC va votar en contra "per la transcendència econòmica i social al Pallars" que tenen les instal·lacions. El diputat de Vox, Juan Garriga, va titllar la proposta de "sectària, esbiaixada i totalitària", i el president del PPC, Alejandro Fernández, va defensar la funció de l'exèrcit per defensar-se de "règims totalitaris".