El Patronat de Turisme ajudarà als ajuntaments a aconseguir la certificació 'Biosphere Sustainable Lifestyle'

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat pel cap de Promoció i Màrqueting del Patronat, Juli Alegre, va mantenir aquest dimecres diferents reunions de treball en el marc de FITUR a Madrid amb representants del sector turístic català.

Una d'elles va ser amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, amb qui va fer una anàlisi del balanç provisional del sector turístic a la demarcació de Lleida durant l’any 2021. També va participar en l’acte d’inauguració de l’estand de Catalunya al saló internacional a càrrec del conseller. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, per mitjà de la marca Ara Lleida, participa a FITUR 2022 dins l’estand de Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme amb l’espai “Pirineus” i l’espai “Terres de Lleida”.

El Patronat participa per primera vegada en aquest certament turístic amb el segell de “Biosphere Destination”, després que aquesta certificació fos concedida el maig passat al Pirineu i les Terres de Lleida en la seva qualitat de destinació turística responsable i sostenible. Els tràmits per aconseguir l’esmentada certificació van iniciar-se precisament durant la celebració del saló FITUR a Madrid l’any 2019.

Joan Talarn va explicar que el Patronat continuarà treballant per una gestió més sostenible del territori que beneficiï el turista, però també l’economia i el desenvolupament local. “En aquest sentit, oferírem enguany que els ajuntaments de tota la demarcació puguin obtenir també la certificació BIOSPHERE SUSTAINABLE LIFESTYLE; tal com fins ara hem assolit per al conjunt del Pirineu i les Terres de Lleida i també hem ofert a les empreses i entitats turístiques del territori”. La certificació permet millorar el posicionament de l’empresa o servei amb relació al turisme sostenible i li dona més visibilitat a escala nacional i internacional.

Després d’assolir la certificació Biosphere per al Pirineu i les Terres de Lleida, el Patronat de Turisme, en col·laboració amb l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), va oferir l’any passat a les empreses i entitats turístiques la plataforma “Biosphere Sustainable Lifestyle”, que ajuda el sector a desenvolupar plans de sostenibilitat personalitzats mitjançant la selecció de més de 400 activitats i accions sostenibles, vinculades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Fins ara 107 empreses estan treballant en les tasques d’avaluació i auditoria per a la posterior certificació i 8 d’elles ja l’han obtingut, a més de la Ruta del Vi de Lleida.

Les 8 firmes que han estat certificades fins ara són aquestes: la casa de turisme rural Torre del Codina de Tàrrega, a la comarca de l’Urgell; l’empresa de turisme actiu Roc Roi de Llavorsí, el càmping Aigüestortes Càmping Resort d’Esterri d’Àneu, Nou Càmping de la Guingueta i l'Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà, totes quatre al Pallars Sobirà; l’agència de viatges especialitzada en turisme Tu i Lleida i el celler Castell del Remei de Penelles, totes dues a la Noguera, i la Manreana Parc de Juneda, a les Garrigues.