El Petit Animac 2022 projectarà una trentena de films d'aminació i tindrà Chelo Loureiro de convidada oficial

Els infants tenen una cita a Lleida el cap de setmana del 5 i 6 de març amb les projeccions del Petit Animac, l'apartat de la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya pensat per als més menuts.

A La Llotja i al CaixaForum Lleida, podran veure cinc sessions del Petit Animac amb una selecció de 32 films d'animació (27 curtmetratges, 4 migmetratges i 1 llargmetratge) de 19 nacionalitats diferents i una desena dels quals s'estrenaran a l'estat espanyol. La convidada especial del Petit Animac d'enguany serà la productora i directora gallega Chelo Loureiro, que presentarà el seu llargmetratge Valentina, una història de superació i optimisme que té com a protagonista una nena amb síndrome de Down que vol ser trapezista.

Es tracta de l'òpera prima de Loureiro com a directora, després d'una dilatada trajectòria com a productora i productora executiva, havent produït sèries per a televisió, curts, documentals i llargmetratges, en gran part amb coproductors internacionals que han recollit nombrosos premis i han recorregut festivals de tot el món.

Actulament, Chelo Loureiro està produint el llargmetratge del guardonat animador Alberto Vázquez, Unicorn Wars, que també estarà present en aquesta edició d'Animac amb un 'work in progress' on explicarà el procés de creació del film, i que va guanyar el Premi Goya al millor curtmetratge d'animació amb Decorado (2016), produït també per la convidada especial del Petit Animac d'enguany. A més, Loureiro està en la fase de preproducció dels llargmetratges d'Isabel Herguera (que va ser directora d'Animac del 2003 fins al 2011), 'El sueño de la sultana', i de les germanes Sonia i Miriam Albert, 'Melita'.

Chelo Loureiro parlarà de la tasca com a productora d'animació independent en una conferència d'Animac Campus, el 3 de març, adreçada als joves estudiants d'escoles d'animació que visitin la Mostra.

Avançament de la programació

El Petit Animac és l'apartat de la Mostra especialment pensat per als infants, i té l'objectiu d'introduir-los en el món de l'animació i les seves diverses tècniques, i incentivar la seva curiositat i gust pel cinema, amb propostes de diferents països de procedència. Les projeccions del Petit Animac tindran lloc a La Llotja i al CaixaForum Lleida.

A més del llargmetratge Valentina que es projectarà el 6 de març a La Llotja, els nens que visitin Animac podran gaudir amb quatre sessions infantils més, amb una trentena de curtmetratges i migmetratges de nova creació d'arreu del món. Entre altres, es podran veure en el marc del Petit Animac els curtmetratges 'Hokkyoku-Guma Suggoku Hima (Polar Bear Bears Boredom), el darrer treball de Koji Yamamura, un dels grans autors contemporanis; Nacer de Roberto Valle i nominat als Goya; Précieux de Paul Mas, nominat als premis César de l'Acadèmia francesa, o Ich habe keine Angst! (I'm Not Afraid!), curt de Marita Mayer seleccionat a la Berlinale i que s'estrenarà a l'Estat.

De la mateixa manera que l'any passat, el gruix de la programació infantil es podrà seguir també en línia, del 4 al 13 de març, a través de la plataforma Filmin per al territori estatal. Aquesta iniciativa suposa oportunitat per atansar Animac a les llars d'aquells que no es puguin desplaçar a Lleida.

Sessions Escolars

Per a les escoles i instituts de la demarcació de Lleida, Animac organitza un any més les Sessions Escolars, amb una selecció de 22 curtmetratges d'arreu del món, que enguany es podran seguir en format híbrid: presencial a La Llotja de Lleida, del 28 de febrer al 4 de març, i en línia a través de Filmin. En total, més de 9.000 infants i joves podran gaudir d'aquestes sessions.