El Pirineu de Lleida tanca les vacances de Nadal amb 250.000 forfets venuts i un 70% d'ocupació

Pla general de la cota 2.000 de l'estació de Port Ainé amb alguns esquiadors preparant-se per una jornada de neu. Imatge del 8 de desembre del 2021. (Horitzontal)
photo_camera Pla general de la cota 2.000 de l'estació de Port Ainé amb alguns esquiadors preparant-se per una jornada de neu. Imatge del 8 de desembre del 2021. (Horitzontal)

Foto: ACN

El Pirineu de Lleida tanca les vacances de Nadal amb uns 250.000 forfets venuts i recupera les xifres anteriors a la pandèmia.

En relació a l'ocupació, ha estat lleugerament inferior a la d'altres anys i s'ha situat al voltant del 70% de mitjana entre el 26 de desembre i el 9 de gener, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

El pic més alt, però, s'ha registrat per Cap d'Any, que s'ha tancat amb una ocupació per sobre del 90% de mitjana i amb el cartell de complet en els establiments hotelers propers a les estacions d'esquí, bungalous i cases de turisme rural. Així mateix, l'augment de contagis ha provocat un degoteig d'anul·lacions que en bona part el sector ha pogut compensar amb noves reserves.

Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida fan un balanç "satisfactori" de la campanya de Nadal, tant pel que fa els nivells d'ocupació assolits com pel nombre de forfets venuts, que atribueixen a les "ganes" de neu dels visitants i a les bones condicions meteorològiques que han garantit bons gruixos de neu a les pistes.

Així mateix, el gerent del Patronat, Juli Alegre, ha indicat que el territori ha pogut "capejar" la sisena onada i que bona part de les cancel·lacions que s'han registrat s'han pogut suplir per noves reserves.