El recital de Cuartito de Poesía tanca un cap de setmana ‘viladotià’ a l'Embarrat de Tàrrega

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

La vuitena edició de l’Embarrat - Festival de Creació Contemporània ha tancat amb èxit el seu primer cap de setmana d’activitats al Museu Trepat de Tàrrega. Les persones assistents han pogut gaudir de música, dansa, arts visuals i dues exposicions d'art contemporani amb treballs inspirats en l'obra de Guillem Viladot, homenatjant l'artista urgellenc en l'any del centenari del seu naixement. El certamen certifica així el seu objectiu de trencar barreres i apropar l'art avantguardista i transgressor al gran públic. Ahir diumenge es van desenvolupar noves visites guiades a les exposicions a més d’un recital de versos a càrrec de Cuartito de Poesía basat en l’obra ‘viladotiana’.

Les dues exposicions de l’Embarrat 2022 romandran obertes encara fins al diumenge 5 de juny, amb visites guiades cada dia amb cita prèvia i horari a concertar. Les peces de la mostra Pardal Lo, coproducció amb Lo Pardal - Fundació Guillem Viladot i l'Institut d'Estudis Ilerdencs, es troben situades a les naus 1-3 amb la instal·lació de Nil Nebot i de Nicomedes Mendes, i a l’edifici del Departament Comercial amb Pepon Meneses i el projecte d'Anna Dot i Irena Visa. D’altra banda, els treballs englobats sota el títol de La incomunicació a càrrec de vuit artistes emergents es poden visitar a la nau 18.

El proper diumenge 5 de juny, i com a cloenda del festival, el programa comptarà a més amb tres activitats: una visita guiada a les exposicions de la mà dels comissaris Pau Minguet i Jesús Vilamajó a les 11; un nou recital de versos a càrrec de Cuartito de Poesia a les 12; i una acció participativa d'Anna Dot i Irena Visa a 2/4 d'1 recreant el paisatge agramuntí on va créixer i va viure Viladot. Les artistes conviden tothom a portar una pedra arrodonida i sense polir.

A més, l'Embarrat continua la seva activitat més enllà de les dates del festival. Del 15 de juliol al 18 de setembre, l’exposició Pardal Lo es trasllada a la Sala Gòtika de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida. A l'octubre, l’exposició viatja a Lo Pardal - Fundació Guillem Viladot d’Agramunt. A més, entre juliol i setembre organitza dos tallers d'art comunitari: taller d’escriptura expandida a càrrec de l’escriptora Núria Bendicho, obert a la ciutadania, i el taller Cent llunes ens ballen, experiència artística per a persones amb discapacitat intel·lectual de l’Associació Alba de Tàrrega i el Centre Espígol de Cervera. L’Embarrat està organitzat per l’Ajuntament de Tàrrega, el Museu Trepat i la Regidoria de Cultura amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de l’Urgell, Lo Pardal - Fundació Guillem Viladot d’Agramunt i el Centre d’Art La Panera de Lleida.