El reusenc Ramon Gomis s'adjudica el Premi Saó de Ponent de textos teatrals

Foto: comunicant Bona Premsa.

El reusenc Ramon Gomis de Barbarà (1946), metge endocrinòleg i reconegut i multipremiat investigador en l'àmbit de la diabetis, és el guanyador de la sisena edició del premi de textos teatrals Saó de Ponent.

Fundador i director del grup de teatre independent, La Tartana (Reus, 1968) Gomis ha conreat principalment la dramatúrgia i la prosa i compta entre els seus reconeixements amb la Creu de Sant Jordi.

L'obra premiada és 'Només els corbs van tips' i el premi s'ha entregat en una gala al Teatre L'Amistat de Mollerussa. S'han presentat un total de 22 textos, que tenien com a condició ubicar l'acció a la capital del Pla d'Urgell.

Segons el president de l'Associació Saó de Ponent, Francesc Pla, ha estat un "honor" poder premiar per primer cop un autor "ja consagrat". Això significa, segons Pla, que el premi ja està adquirint "notorietat" i situa Mollerussa al "mapa teatral del país".

El jurat està format per la historiadora Carme Alòs, el crític teatral Francesc Foguet, el director de teatre Jaume Jovells, el filòleg Anton Not i la periodista Laia Soldevila.

La convocatòria disposa d'una dotació econòmica de 5.000 euros que aporta l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI). A més, l'obra guanyadora serà publicada per Pagès Editors dins de la col·lecció Teatre de Butxaca. El premi és una iniciativa de Saó de Ponent, amb el suport de l'IEI, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Mollerussa.

El projecte Saó de Ponent té com a finalitat aglutinar esforços de particulars, administracions i professionals per tal de promocionar la producció cultural lligada a Mollerussa i, per extensió, a terres ponentines. Una bona mostra és aquest premi, que permet visualitzar la qualitat del treball que es produeix a les comarques de Ponent.