El Rosal preveu vendre 25.000 roses aquest Sant Jordi i innova amb una rosa vermella amb gust de maduixa

Foto: Marina Rúbies.

El projecte de l’obrador El Rosal del Grup Alba ha donat el tret de sortida a la campanya de Sant Jordi elaborant les seves roses de galeta i xocolata.

Fa setmanes, però que porten treballant-hi, ja que han estat innovant en un nou producte, una rosa amb gust de maduixa àcida i elaborada amb maduixes naturals, sense conservants ni colorants. La innovació és un repte que tenen tots els productors i comporta un procés d’investigació especialitzat i una inversió. El Rosal ha comptat amb l’assessorament d’una experta pastissera del territori, Marta Bernaus, de La Fera Llaminera d'Ivars d'Urgell.

Per la campanya de Sant Jordi d’aquest any, El Rosal ha fet 4 noves insercions laborals. Actualment, a l’obrador hi estan treballant 16 persones entre galeteres, transportistes, tasques de coordinació i monitoratge. 8 d’aquestes són persones amb discapacitat i 3 persones formen part del col·lectiu de risc d’exclusió i estan contractades per l’empresa d’inserció d’Alba.

En l'àmbit de producció, l’any passat es van fabricar i vendre 22.000 roses i aquest any esperen arribar a les 25.000 entre la rosa vermella i negra. A banda d’innovar amb la rosa vermella també han treballat un nou format de la rosa amb pal i sense i nous embalatges encarats a vendre a les botigues d’arreu de Catalunya i a la botiga online.

Per acompanyar el llançament de la nova rosa vermella, El Rosal iniciarà una campanya a les xarxes socials a partir de la primera setmana d’abril, protagonitzada per diferents persones, per tal de visibilitzar la idea que existeixen diferents maneres d’estimar. Un doble missatge on es vol traure profit la diversitat i la inclusió. La campanya també anirà acompanyada d’una exposició que s’inaugurarà el dia 4 d’abril al Restaurant el Gat.