El sector de la discapacitat intel·lectual demana l’obligatorietat de la vacuna contra la Covid-19 entre els professionals que treballen amb col·lectius de risc

Foto: Dincat

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, fa una crida al Govern de la Generalitat per tal que porti a terme una reforma legal que estableixi la vacunació obligatòria entre aquells professionals que atenen a col·lectius en risc, amb l’objectiu de garantir la protecció de la salut de les persones més vulnerables.

En concret, Dincat alerta, com ja van fer l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i les Nacions Unides als inicis de la pandèmia, que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen major risc de contreure el virus per diferents motius. Alguns exemples en són les barreres a l’hora de posar en pràctica mesures d’higiene bàsiques o la dificultat a l’hora de distanciar-se socialment, ateses les seves necessitats d’ajuda i suport addicionals, entre d’altres. Cal tenir en compte, també, que moltes d’aquestes persones tenen patologies associades que els fa més vulnerables de desenvolupar casos més greus i, fins i tot, de morir.

“L’obligatorietat entre els professionals d’atenció directa del nostre sector és una mesura necessària per garantir el dret a la protecció de la salut de les persones a qui acompanyem, circumstància que en temps de pandèmia com l’actual hauria de prevaldre. És una qüestió de responsabilitat”, explica Carles Campuzano, director de Dincat. En aquest sentit, la federació manifesta, d’acord amb els resultats de diferents assajos clínics, que la vacuna és científicament segura i altament efectiva a l’hora d’evitar l’aparició de símptomes greus associats a la malaltia. També es tracta d'una estratègia essencial per superar a mitjà i llarg termini l'actual pandèmia.