El sector de l’automòbil tanca l’any a les fires de Mollerussa amb 9,6 MEUR en vendes de cotxes i l’Autotardor supera els dos milions

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Redacció | Foto: Fira Mollerussa

El sector automobilístic present als tres certàmens anuals de Fira de Mollerussa: Fira de Sant Josep, Autotrac i Autotardor, ha tancat aquest 2022 amb un total de 367 cotxes venuts, entre nous i d’ocasió, i un volum de negoci de 9.659.384 euros, xifra que suposa el quart millor registre dels darrers anys, només per darrere del 2019, 2017, 2018 i 2006. L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de l’ens firal, Marc Solsona, juntament amb el director, Xavier Roure, han fet públiques aquest matí les dades de tancament de l’any firal així com les assolides en la darrera edició de la fira d’ocasió Autotardor, celebrat el passat mes d’octubre, amb 105 automòbils venuts per un import de 2.083.855 euros, suma aquesta última que representa la segona millor de la seva història.

En la seva positiva valoració, l’alcalde ha afegit que amb les dades obtingudes a l’Autotardor s’han superat els objectius que s’havien marcat d’arribar al centenar de transaccions i mantenir la xifra de l’any 2021 —amb 1,6 milions d’euros—, la qual cosa ha permès alhora sobrepassar els nou milions pel que fa al volum de negoci anual a les tres fires.

Satisfet també pels resultats aconseguits al certamen d’ocasió, el director Xavier Roure ha detallat algunes de les estadístiques de les vendes realitzades. Així, Roure ha indicat que el 21% dels cotxes venuts —un de cada cinc— han estat venuts a fora de les comarques de Lleida, percentatge que posa de manifest la diversa procedència dels visitants de la fira.

El director ha assenyalat també l’increment de la mitja de preu de cotxe venut, la qual s’ha situat en aquesta edició de l’Autotardor en 19.846 euros, per sobre dels 18.703 euros de l’any passat i que va ser la més elevada del registre històric del certamen. Pel que fa a l’automòbil més car venut durant els dies de fira va tenir un preu de 41.500 euros, mentre que el més econòmic va costar 2.350 euros, un gran ventall de preus que reflecteixen la gran varietat de cotxes exposats.

Les xifres de tancament s’han fet públiques aquest matí en roda de premsa amb motiu del sorteig, realitzat davant notari, del premi de 3.000 euros entre els compradors d’un cotxe d’ocasió durant el 27è Autotardor. En aquesta ocasió, la guanyadora ha estat la veïna de Bellcaire, Marta Niubó, per la compra d’un Audi model A3 a l’expositor Solcar de Tàrrega. Recordar que aquest premi està patrocinat per l’ens firal i els expositors participants en el certamen.

La roda de premsa ha servit també de marc per fer balanç de l’any 2022, exercici en què s’han celebrat tots els certàmens del calendari. En aquest sentit, el director va afirmar que ja s’està treballant de cara al 2023 i immersos el que serà “la cirera” de l’any vinent: la 150a Fira de Sant Josep.