El Segrià Sec reclama l'acord institucional per fer realitat l'eix transversal de les Garrigues

Pla obert de la carretera entre Castelldans i el Cogul i un camió circulant-hi, 17 de novembre del 2021. (Horitzontal)
photo_camera Pla obert de la carretera entre Castelldans i el Cogul i un camió circulant-hi, 17 de novembre del 2021. (Horitzontal)

Foto: Salvador Miret.

Davant les darreres discrepàncies entre Diputació de Lleida i Generalitat de Catalunya al voltant de la reparació de la C-233, des de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec demanen un cop més que es tanqui un acord a escala institucional per fer realitat aquest eix comarcal.

L’entitat que agrupa els municipis del Segrià Sec posa sobre la taula un cop més la necessitat de la creació d’aquest eix viari que connectaria les Terres de l’Ebre amb Ponent i la Catalunya Central. Des de la zona es considera un Eix imprescindible en matèria de seguretat i per la vertebració i reactivació econòmica del territori.

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec urgeix un cop més a la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida a arribar a un acord per fer realitat l’Eix Transversal de les Garrigues. Aquest eix viari connectaria amb les Terres de l’Ebre, des de l'A-2 a Bellpuig, seguint el traçat de la C-233, passant per l'AP-2 a les Borges Blanques, continuant per la C-233 i per una carretera local fins a Torrebesses on enllaçaria amb la C-12 fins a Maials.

La via, com ja contempla el Pla Territorial General de Catalunya, descongestionaria la resta de vies d’enllaç entre aquestes comarques i situaria al Segrià Sec i les Garrigues Altes en el punt central de connexió. A més de crear un eix viari més segur, segons afirma l'entitat, "milloraria la connectivitat de la zona amb la resta de territoris contribuint a l’equilibri territorial i, per tant, multiplicaria les possibilitats de reactivació econòmica i repoblament del Segrià Sec i les Garrigues".

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec és una associació formada pels ajuntaments d’Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida i Torrebesses.