El Senat aprova una moció d'ERC per garantir el servei de repartiment postal a les Garrigues

Foto: ERC Federació de Lleida.

La comissió de Despoblament i Repte Demogràfic del Senat ha aprovat aquest dimarts una moció presentada per ERC per mantenir i garantir el servei de repartiment postal a la comarca de les Garrigues. "El que plantegem és un crit d'atenció, és un senyal d'alerta. No es pot fer ni un pas enrere en la prestació de serveis públics en el món rural", ha explicat en la seva intervenció la portaveu adjunta d'ERC-EH Bildu, Sara Bailac.

En concret, la moció, que s'ha aprovat amb 14 vots a favor i 13 abstencions, exigeix al govern espanyol garantir el caràcter universal i públic del servei de repartiment postal, preservant el seu finançament per oferir un servei de qualitat a les zones rurals que asseguri la cohesió social, econòmica i territorial.

Sara Bailac ha detallat que, amb la moció, també es pretén el compliment de la Directiva postal Europea, que estableix que tota la ciutadania de les zones rurals de Lleida rebi la correspondència almenys cinc dies a la setmana. Així mateix, l'actualització i el manteniment d'oficines, així com situar un punt d'atenció a la ciutadania als municipis rurals d'acord amb els ajuntaments.

En la seva intervenció al Senat, la republicana ha volgut posar com a exemple els municipis de Tarrés, Fulleda i Els Omellons, on la manca d'un punt d'atenció fa que els veïns "hagin de recórrer fins a 22 quilòmetres per trobar l'oficina de Correus més propera", a les Borges Blanques. Per això, en la moció es demana acordar amb aquests tres ajuntaments la manera de prestar aquest servei, a més d'ampliar l'horari d'atenció a l'Espluga Calba.

"Apostar per l'equilibri territorial implica incorporar de manera transversal l'impacte sobre el món rural de les polítiques públiques", ha indicat Bailac. "Si no hi ha una aposta clara i ferma per frenar aquest deteriorament dels serveis públics, no podrem revertir la despoblació", ha afegit la republicana.