El SIAD de l'Urgell organitza dues accions per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Foto: Consell Comarcal de l'Urgell.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de l’Urgell organitza dues accions per tal de commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Per una banda, s’han editat una sèrie de vídeos curts de dones emprenedores de la comarca, per tal de fer valdre el talent femení que existeix al territori, amb el lema Dones de l'Urgell, dones amb empenta!.

S’hi mostren les potencialitats de dones emprenedores que viuen i treballen al  món rural, en un entorn únic i privilegiat, desenvolupant diverses tasques. S’ha volgut visibilitzar la feina que realitzen aquestes dones, de diferents poblacions, en els àmbits del món del turisme i els productes de proximitat; construint un canvi de paradigma amb la mirada posada en la plena igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Es difondran durant el mes de març a les xarxes socials del Consell Comarcal.

D’altra banda, s’estan duent a terme 30 tallers de contes per la igualtat de gènere, per a l’alumnat de 2n de primària dels centres educatius de l’Urgell. L’objectiu d’aquesta actuació és mostrar a través dels contes, els valors del respecte, la no-violència i la igualtat de gènere, amb les històries i vivències dels  personatges de 3 contes diferents: L’Artur i la Clementina, Rosa Caramel i Quan les nenes volen alt. Arribaran a 487 nenes i nens  de les escoles de l’Urgell, i s’han pogut coordinar amb l’Àrea d’Educació de l’Urgell i els serveis educatius de l’Urgell.

L’objectiu d’aquestes dues accions és continuar treballant per la igualtat de gènere, eliminant estereotips sexistes, lluitant contra la discriminació de gènere i combatent les violències masclistes derivades de les desigualtats de gènere.

Aquestes actuacions compten amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i  amb els Fons del Pacto de Estado del Ministeri d’Igualtat.