El Teatre de Balaguer inicia el cicle “aEscena” amb una obra sobre la salut mental

Foto: Paeria de Balaguer

El Teatre Municipal de Balaguer serà l’espai on aquest proper divendres 14 de gener a 2/4 de 9 del vespre es representarà l'obra La dona del tercer segona, dins del cicle “aEscena”, un cicle amb la particularitat que artistes i públic comparteixen l’escenari del Teatre.

La dona del tercer segona és un monòleg. Una dona parla als seus veïns, i els demana un favor, un favor incòmode, un favor difícil de concedir. L’Àurea Márquez és qui protagonitza la història d’una dona de cinquanta anys, carnissera de professió, que viu amb el seu fill, i avui s’explica davant de la seva comunitat de veïns.

Explica un fet relacionat amb les malalties mentals i amb l’estigma que arrosseguen les persones que en pateixen alguna. La dona del tercer segona ens fa preguntes, preguntes potser sense resposta, i ens explica una història que ens atrapa i no ens deixa.

La representació començarà a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Municipal de Balaguer. La capacitat de l’espai està limitat a 100 espectadors i amb les restriccions a causa de la covid, la capacitat màxima per aquest espectacle és de 70 espectadors. El preu és de 5 € i les entrades es poden comprar al web entradesteatre.balaguer.cat.

El mateix divendres 14 de gener però a la 1 del migdia, es farà un passi per a alumnes de batxillerat de l’Institut Ciutat de Balaguer, com a premi al concurs de logos del pla educatiu d’entorn. En aquest mateix passi, el Teatre de Balaguer ha ofert la possibilitat a assistir-hi com a públic a membres de l’Associació Salut Mental la Noguera.