El TSJC manté les eleccions per al 14 de febrer

Text: Redacció / Foto: Parlament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat suspendre de forma cautelar i provisional el decret d'ajornament de les eleccions al Parlament fins al 30 de maig, de manera que, de moment, es manté la data del 14 de febrer.

La secció cinquena de la sala contenciós administratiu ha acceptat aquest dimarts les mesures cautelaríssimes sol·licitades per un dels recursos d'impugnació. Es tracta del que ha presentat l'advocat Josep Asensio a títol personal demanant la suspensió immediata de la data del 30 de maig.

La decisió és, de moment, provisional, a l'espera que el tribunal resolgui sobre el fons de la qüestió.

A partir d'ara, la Fiscalia i el govern de la Generalitat tenen temps fins dijous al matí per presentar les seves al·legacions. 

Poc després de l'anunci del TSJC, ha comparegut el conseller d'Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, que ha destacat que "des d'aquest moment ens posem a treballar de forma provisional per donar una resposta a la ciutadania i per responsabilitat" i ha remarcat que "el govern està preparat per celebrar les eleccions el 14 de febrer". Solé també ha apuntat que "la ciutadania en aquest moment necesita certeses. Per això el govern actua avantposant els interessos sanitaris de lluita contra la pandèmia a l'hora de prendre totes les decisions. Qui hagi posat altres interessos per davant ho haurà d’explicar molt bé".