Elevat perill d'incendi forestal des d'avui fins dilluns

Incendi Ser?s
photo_camera Incendi Ser?s

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un informe de perill d’incendi que va des d’avui, divendres fins dilluns, i que té una afectació més severa a les comarques de l’Anoia, el Bages, la Noguera i el Solsonès.

La predicció elaborada pel Servei Meteorològic de Catalunya indica que el fort augment de la temperatura del cap de setmana anirà acompanyat per la persistència d’humitat relativa baixa, que pot arribar a ser molt baixa durant les hores de màxima insolació. Això més enllà dels primers relleus litorals i, sobretot, a l’interior de Catalunya i el Prepirineu, on hi haurà zones que estaran per sota del 20%.

Els valors més baixos d’humitat relativa i sense recuperació nocturna s’esperen en zones a sotavent dels fluxos de component sud. Només en valls interiors ben obertes, sobretot del quadrant nord-est, i zones pròximes al litoral s’espera una recuperació significativa de la humitat en hores nocturnes. Precisament a la costa és on la humitat relativa sí que es mantindrà alta durant bona part del temps, fet que accentuarà la sensació de xafogor.

El vent de marinada bufarà entre fluix i moderat al centre del dia i, a banda del litoral, també podrà afectar zones del prelitoral, de les Terres de l’Ebre i del sud de la depressió Central. A la resta, s’imposarà el vent de sud o sud-oest fluix. Durant les nits quedarà encalmat o amb vent molt fluix de terral.

De cara a dilluns, és possible l’entrada de vent d’oest, entre fluix i moderat, a la zona de la Catalunya Central, fet que implicaria un repunt de la temperatura en zones del prelitoral de la meitat sud i també un descens de la humitat relativa en aquestes zones.

Les comarques amb una afectació parcial en aquest episodi de perill d’incendi són l’Alt Camp, l’Alt Penedès, l’Alt Urgell, el Baix Llobregat, la Conca de Barberà, el Garraf, les Garrigues, el Moianès, Osona, el Pallars Jussà, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Segarra, el Segrià, l’Urgell, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.