Els Agents Rurals posen una vintena de denúncies al Segrià i la Noguera relacionades amb la pesca furtiva nocturna

Foto: Agents Rurals.

Els Agents Rurals han dut a terme el cap de setmana un operatiu en espais naturals del Segrià i la Noguera contra el furtivisme en la pesca nocturna, l'acampada en espais naturals protegits i l'ús de fogonets de gas i barbacoes vinculats a aquesta activitat.

En les 76 inspeccions efectuades, el cos ha aixecat 25 denúncies i ha comissat 23 canyes de pesca i 46 peixos pescats irregularment. D'altra banda, els Agents Rurals treballen amb la principal hipòtesi que l'incendi forestal d'aquest cap de setmana a Seròs hauria estat provocat per una acampada il·legal vinculada amb l'activitat piscícola en una àrea amb acumulació de borrissol de xop o pollancre. Segons dades provisionals, el foc ha afectat una superfície de 46 hectàrees.

Les actuacions d'aquest cap de setmana contra la pesca furtiva nocturna, en què ha participat el Grup Especial de Verins i Antifurtivisme dels Agents Rurals, s'ha desenvolupat als Espais d'Interès Natural (EIN) de Tossals d'Almatret, Aiguabarreig Segre-Cinca, Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana, Vessants de la Noguera Ribagorçana i Serra del Montsec, amb especial incidència en els embassaments de Canelles i Santa Anna.

L'operatiu s'ha desplegat a les comarques de la Noguera i el Segrià i ha generat 76 inspeccions, i 18 denúncies per pesca furtiva nocturna o per ús de peix viu com a esquer; 4 denúncies per ús de fogons de gas i/o barbacoes i 3 denúncies més per navegar per espais fluvials amb embarcacions no matriculades en zona de muscle zebrat. Arran d'aquestes denúncies, els Agents rurals han comissat 23 canyes de pesca i 46 peixos pescats irregularment.

En les pròximes setmanes el cos intensificarà aquestes inspeccions donat que la presència de persones al medi representa un increment del risc d'incendi. En aquesta època de l'any s'acumula borrissol d'algunes espècies d'arbres de ribera que és molt inflamable. Precisament, aquest mateix cap de setmana per l'incendi forestal a Seròs, la principal hipòtesi amb què treballen els Agents Rurals és que hauria estat provocat per una acampada il·legal vinculada amb l'activitat piscícola en una àrea amb acumulació de borrissol de xop o pollancre.