Els Bombers donen per controlat l'incendi d'Artesa de Segre, que ha cremat 2.700 hectàrees des de dimecres passat

Foto: Albert Lijarcio (ACN).

Els Bombers de la Generalitat ha donat per controlat passades les set de la tarda del dimecres l'incendi d'Artesa de Segre, que des del dimecres de la setmana passada ha cremat 2.700 hectàrees.

El president del Govern, Pere Aragonès, ha visitat la zona el dimecres al matí i ha garantit que els pagesos afectats per l'incendi de Baldomar seran compensats per les pèrdues per haver llaurat els camps i evitar la propagació del foc. El president ha assegurat que ja s'està treballant per "mesurar les finques afectades", ja que ara cal registrar bé les "incidències" que hi ha hagut. Una vegada estigui tot comptabilitzat, la previsió és compensar via assegurança o ajut directe en forma d'indemnització de la qual se'n faria càrrec el Govern.

Al llarg del dimecres, diverses dotacions terrestres amb el suport de dos helicòpters bombarders han estat fent tasques d'inspecció i de revisió per descartar punts calents i possibles represes. En les darreres 24 hores no s'ha detectat cap fumerola ni al perímetre ni a l'interior. Avui al matí està previst que es torni a fer una inspecció de tota la zona, també amb l'helicòpter, per acabar de confirmar que no queden punts calents.

Segons les darreres dades del cos d'Agents Rurals el foc hauria afectat 2.683 hectàrees.