Els Bombers treballen per controlar el flanc dret del foc de Baldomar, que ja afecta 150 hectàrees

binary comment
photo_camera binary comment

Oriol Bosch (ACN).

Les 60 dotacions dels Bombers, 4 de les quals aèries, que actuen des de la una del migdia al foc de Baldomar, a Artesa de Segre, treballen per controlar el flanc dret de l'incendi i evitar que s'obri cap a la vall del Segre. El cap i el flanc esquerre evolucionen bé.

La regidora de Pobles Agregats, Educació i Comerç del municipi, Cristina Dil, ha indicat que el vent ha dirigit el foc de seguida cap a la muntanya i cap a la vall d'Ariet. L'evolució de les flames ha fet evacuar per precaució la trentena de veïns del nucli agregat de la Clua.

Dil ha explicat que quan ha començat el foc la temperatura a l'indret fregava els 40 graus. Això, la sequera i el vent han desembocat en un foc que, fins al moment, supera les 150 hectàrees afectades.

D'altra banda, des d'un quart de sis de la tarda cinc dotacions dels Bombers actuen en un foc pròxim a aquest, situat a Foradada, del qual de moment se'n desconeix l'origen. Sembla, però, que no seria un focus secundari del primer, sinó un foc independent.