Els Bombers treballen per estabilitzar aquest dilluns l'incendi de Baldomar després de la humitat favorable de la nit

Salvador Miret (ACN).

Els Bombers de la Generalitat treballen per poder estabilitzar durant aquest dilluns l'incendi que crema des de dimecres a Baldomar després de la humitat favorable de la nit i d'haver complert els objectius que s'havien marcat.

Els esforços se centren ara en un "tros petit" al cap de l'incendi, al flanc oest. Tot i això, preveuen continuar treballant els pròxims dies per evitar que pogués donar-se alguna revifada.

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, parla de "moderada tranquil·litat" i ha ressaltat la tasca "essencial" dels pagesos que han contribuït a frenar l'avanç del foc amb les franges efectuades als camps. Els Agents Rurals estimen en unes 2.700 les hectàrees afectades, la majoria de vegetació forestal.

Els equips d'extinció han expressat cert optimisme després d'una climatologia favorable durant la nit i que també es preveu que segueixi les pròximes hores. A més, s'espera aquest dilluns l'arribada d'un front que caldrà veure si va acompanyat d'aigua, cosa que podria contribuir a l'estabilització de l'incendi. Tot així, els Bombers no descarten la possibilitat que pugui donar-se alguna columna de fum durant el dia.

El cap de l'operatiu dels Bombers, Miquel López, ha explicat que treballaran per estabilitzar l'incendi durant les pròximes hores, però ja ha dit que continuaran treballant al lloc els pròxims quatre o cinc dies per si pogués donar-se alguna revifada puntual. López ha destacat que durant la nit no hi ha hagut flama i ha dit que continuen centrant els esforços al flanc oest. Aquest dilluns treballen 25 medis terrestres i 5 d'aeris, els quals aniran participant en els treballs d'extinció de forma intermitent.

Bernat Solé ha agraït la tasca dels diferents cossos i serveis que participen en les tasques d'extinció i de suport. Així mateix, el delegat del Govern a Lleida ha posat en valor la "comprensió" dels veïns i la tasca dels pagesos per les franges de contenció que han estat efectuant aquests dies, ja que han contribuït a evitar que el foc pogués avançar cap a Santa Maria de Meià, amb la qual cosa hauria pogut tenir un potencial d'unes 20.000 hectàrees.

De la seva banda, el cap del cos d'Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, ha dit que la principal hipòtesi amb què treballen seria que el foc s'hauria originat per causes naturals, en concret per algun dels llamps que van caure a la zona. De totes maneres, ho volen acabar de confirmar, ja que també es van fer tasques agrícoles a la zona, ha indicat Ricou.