Els dos principals acusats del crim d'Artesa de Segre accepten 15,5 i 8,5 anys de presó i eviten el judici

Laura Cortés (ACN).

Els dos principals acusats de matar un home de 60 anys a Artesa de Segre, a la Noguera, el desembre de 2018, han acceptat quinze anys i mig i vuit anys i mig de presó.

Es tracta d'un noi i una noia d'entre 21 i 23 anys, que fa més de tres anys que són en presó provisional, i que han reconegut els fets en la vista de conformitat que es va dur a terme aquest dijous a l'Audiència de Lleida, evitant així la celebració del judici que havia de començar dilluns que ve i que estava previst que s'allargués fins dimarts de la setmana següent.

La fiscalia demanava inicialment 47 anys de presó per a cadascun d'ells. Els altres tres acusats, que van encobrir el crim, també van reconèixer els fets i van acceptar penes d'entre mig any i dos anys de presó.

El judici pel crim d'Artesa de Segre havia de començar dilluns 28 de març i aquest divendres, dia 25, s'havia d'escollir el jurat popular. Les parts, però, van arribar a una conformitat en què s'ha acordat rebaixar les penes demanades inicialment als cinc acusats, aplicant-los l'atenuant de confessió, i evitar així la celebració de la vista. Així, els encausats han reconegut els fets i han acceptat la condemna pactada, que és ferma, ja que cap de les parts recorrerà.

D'aquesta manera, el principal acusat a qui es considera l'autor material del crim ha estat condemnat a quinze anys i mig de presó. Concretament, ha acceptat 10 anys per assassinat, 2,5 anys per detenció il·legal, 6 mesos per furt en concurs amb un delicte continuat d'estafa i 2,5 anys per un delicte d'incendi.

L'altra acusada ha acceptat 5 anys de presó com a còmplice de l'assassinat, 2,5 per detenció il·legal, 6 mesos per furt i 6 mesos per falsedat documental. Per aquest últim delicte també haurà de pagar una multa de 1.080 euros.

A més, entre tots dos hauran d'indemnitzar a la germana de la víctima amb 90.000 euros i hauran de tornar-li el cotxe de la víctima que es van quedar així com els 2.990 euros que es van gastar en compres fraudulentes amb la targeta del finat.

Els altres tres acusats han estat condemnats a penes més baixes per un delicte d'encobriment. Concretament, a un d'ells a sis mesos de presó, a un altre a un any i a l'últim a dos anys de presó (mig per encobriment i 1,5 per incendi en grau de temptativa).