Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes per les pintades al Pilar d'Almenara d'Agramunt

Foto: Mossos d'Esquadra.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dilluns dos homes, de 25 i 29 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra el patrimoni històric al Pilar d'Almenara.

Al març de l'any passat es van detectar unes pintades en aquesta torre del segle XI-XII, monument històric catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

Les pintades, amb característiques pròpies del món dels grafiters, afectaven diversos punts de la torre. En tractar-se d'un delicte contra el patrimoni històric, els agents de la Unitat d’Investigació de Cervera es van fer càrrec de les diligències i van començar amb un detallat informe fotogràfic dels danys.

Tot seguit, amb la informació recopilada, els investigadors van recercar altres pintades amb elements similars, ja que els seus autors acostumen a repetir signatures o símbols per augmentar el ressò de les seves accions.

Els mossos van localitzar pintades d'estil similar en diferents poblacions de l'Urgell i del Pla d'Urgell. Concretament, van comprovar que, a Mollerussa, la Policia Local i els Mossos van denunciar un grup de joves per fer grafits en diferents espais urbans. Aquests fets van permetre als investigadors concretar la identitat dels presumptes autors. Finalment, amb tots els indicis recollits, se’ls va detenir el passat dilluns a Mollerussa.

Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.