Els Mossos d'Esquadra detenen tres persones i comissen 473 plantes de marihuana en una nau industrial a Bellpuig

Redacció | Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra van detenir a Bellpuig dimarts un noi, de 21 anys, i dimecres un home i una dona, de 64 i 57 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Les detencions són el resultat d'una investigació oberta a principis del passat mes de juliol, quan es van tenir indicis de l'existència d'una plantació de marihuana en una nau industrial situada al carrer Montsec de Bellpuig.

Davant d’aquests fets es van establir una sèrie de vigilàncies que van permetre recopilar un seguit d'indicis on s’apuntava que, efectivament, en aquesta nau podria haver-hi una 'plantació indoor'.

Tanmateix, els investigadors van comprovar que la nau investigada no tenia activitat comercial, però disposava d'aparells d'aire condicionat en funcionament. A més, hi havia un alt consum d'energia i, des de l'exterior ja es notava l'olor de marihuana.

Dimarts al matí es va realitzar una entrada i perquisició a la nau investigada on es van trobar, en les dues estances, dues plantacions de marihuana amb 473 plantes en avançat estat de creixement. A més, els agents també van localitzar material fitosanitari i altres estris per afavorir el cultiu de marihuana en espais tancats, com làmpades, aparells d'aire condicionat, ventiladors i temporitzadors, entre altres objectes.

Durant l’actuació policial es va detenir un home que estava a l'interior de la nau en el moment de l'entrada.

Els agents també van comprovar que la instal·lació elèctrica de la nau estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica de distribució general.

L’endemà els investigadors van detenir un home i una dona que serien els responsables de la plantació i que estarien en procés de compra de la nau des de feia uns mesos. La detinguda va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a comissaria.

Els altres detinguts han passat aquest matí a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.