Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil detenen dos homes i desmantellen una plantació de marihuana a les Borges Blanques

Redacció | Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil han detingut avui dos homes, de 59 i 29 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

A principis d'estiu es va tenir coneixement que en una antiga fàbrica tèxtil abandonada, situada dins terme municipal de Borges Blanques, s'hi podria estar cultivant marihuana.

Els agents van realitzar les primeres comprovacions i van localitzar la nau en un polígon a peu de la N-240. Mentre avançava la investigació es van adonar que la Guàrdia Civil també estava investigant als mateixos traficants.

Un cop contactats, es va muntar un grup de treball conjunt i es van continuar les comprovacions i vigilàncies de l'entorn. Els agents van constatar un alt consum d'energia en un lloc on, en teoria, no hi havia cap activitat econòmica. També van observar diferents indicis que confirmarien que es trobarien davant un cultiu indoor de marihuana.

Avui s'ha muntat un dispositiu conjunt, amb la participació de serveis d’ambdós cossos policials, per tal de dur a terme la fase final de l’explotació d’aquest cas.

A primera hora s’ha fet una entrada i perquisició a la nau on s’ha trobat una complexa instal·lació dedicada al cultiu indoor de marihuana. Durant l’escorcoll els agents han detingut dues persones que s’havien amagat en un espai sota la coberta de la nau.

Els detinguts, que s’encarregaven del manteniment de les plantes, vivien en la mateixa explotació. D’aquesta manera, també vigilaven la plantació.

A l’interior s’han intervingut 1.301 plantes de marihuana en avançat estat de creixement i tota la instal·lació pròpia d'aquestes explotacions, com làmpades, extractors, ventiladors, entre altres.

A més, també s’ha comprovat que havien connectat fraudulentament la instal·lació a la xarxa elèctrica.

De la investigació es desprèn que el destí final de la droga intervinguda seria l’estranger. El cas continua obert i no es descarten noves detencions.

Els detinguts passaran pròximament a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.