Els municipis de les Garrigues Altes denuncien la mala cobertura mòbil

DCIM100GOPRO
photo_camera DCIM100GOPRO

Foto: Soleràs (Diputació de Lleida).

Els municipis de les Garrigues Altes denuncien la mala cobertura mòbil a la zona sud de les Garrigues. Manifesten que en molts llocs de la comarca no hi ha cobertura i en alguns nuclis habitats com Soleràs, els Torms o Juncosa, ubicats a la Vall Major, només hi ha cobertura d’un sol operador.

La comarca de les Garrigues pateix un dèficit històric en comunicacions viàries i digitals. Els municipis valoren positivament el projecte de la Generalitat i Diputacions portar fibra òptica als municipis de Catalunya, però consideren que també és vital tenir un bon servei mòbil en una societat cada cop més hiperconnectada.

"Les estratègies de repoblament deixen de tenir fruits en el moment en què els municipis no estan ben comunicats i la cobertura mòbil és deficient", declaració que sumen a la seva denúncia. Aquest fet limitador dificulta la captació de noves famílies que puguin plantejar-se el seu projecte de vida als pobles, accelera el despoblament i també posa en perill el manteniment de l’activitat econòmica als nostres municipis.

"Podem esmentar molts motius per a reduir la bretxa digital que patim a la nostra zona, però, sens dubte, el que fa referència a la seguretat és un dels més importants", asseguren des de les Garrigues Altes. "Una bona connexió és la que ens permet comunicar ràpidament una incidència al bosc, al camp o a la carretera i demanar, per exemple, els serveis d'urgència el més ràpid possible". També asseguren que complica la comunicació a les persones grans que viuen als pobles.

Per exposar aquesta situació i buscar les solucions més adients els municipis de les Garrigues Altes han demanat una reunió amb David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.