Els nens de Camarasa participen en la confecció d’un mural amb l’artista Foxy

Text: Redacció / Foto: Carles Hernández

Els nens i joves de Camarasa participaran durant tres divendres consecutius (23 i 30 de juliol i 6 d’agost) en la confecció d’un mural, orientats per l’artista Foxy, en el marc de la iniciativa ‘Territori Artemisa’, que vol vincular la memòria històrica, el paisatge, la natura i la creativitat. En aquesta ocasió, els més joves de Camarasa realitzaran tres tallers (el primer ha tingut lloc aquest matí), on estimularan la seva creativitat mentre es revisen els clixés més bàsics de gènere, ajudant-se de la teoria de la Gestalt.

En aquests tallers, cada persona executarà una obra plàstica sobre ceràmica. La peça formarà part d'un mosaic, que es compondrà entre tots els usuaris dels tallers, guiats per l'artista Foxy. Aquesta manera d'interpretar l’’street art’, en la qual es genera art com a col·lectiu, atorga un valor de comunitat i respecte a l’obra, ja que cal parar a pensar respectant la part individual de cada persona, i s'han de gestionar acords per potenciar l'obra artística de la millor manera possible per aconseguir així la millor modulació i resultat òptim artísticament parlant.  Aquestes peces de ceràmica faran una fusió entre les tècniques clàssiques i les modernes, ja que els participants aplicaran els pigments d'una manera més moderna a través de l'ús de sprays ‘montana water based’ i tintes específicament creades per l'ús del grafiti.

Posteriorment, es realitzarà una instal·lació fixa a Camarasa, on es podrà veure l'obra col·lectiva de forma permanent, generant així un patrimoni artístic per als habitants de la població. Aquests tallers es realitzaran dins del marc del projecte ‘Territori Artemisa’ en el casal d'estiu de Camarasa els divendres 23 i 30 de juliol de 9 a 11 del matí. Per concloure els tallers, el dia 6 d'agost es realitzarà un taller de tècnica lliure amb sprays de pintura montana water based a la piscina del municipi, on s’actuarà sobre uns mòduls de cartó que conformaran una paret, on el jovent del poble podrà experimentar el grafiti de primera mà en un ambient distès i festiu.

Sobre ‘Territori Artemisa’

Impulsat per l’Ajuntament, amb Elizabet Lizaso i Cantón com a alcaldessa i Marc Mascort i Boix, responsable de l’Àrea de Cultura de l’empresa Montana Colors, patrocinadora de l’esdeveniment, amb la coordinació del gestor cultural Carles Hernàndez Camison, el projecte ‘Territori Artemisa’ és una aposta artística que té com a elements comuns la cultura, l’art, la creativitat, la natura, la memòria i la feminitat i que pren la forma, ja no tant d’un festival, o d’unes jornades a l’ús, sinó com d’una actitud es tractés, com d’una pinzellada vital, un segell de qualitat i de compromís, que posa en valor el preciós i savi entorn natural, humà i històric de les terres de Camarasa.

Territori Artemisa recull el testimoni i al mateix temps contextualitza, tot donant-hi continuïtat i prenent el relleu de les intervencions d’art públic realitzades al municipi amb anterioritat, obres de les artistes Lily Brick (“La Dama de l’Orquídia”. Sant Llorenç de Montgai, 2020), i Maga (“Santa Jordina”. Carrer de la Bàscula, Camarasa, 2019).

El projecte compta amb el patrocini de l’empresa Montana Colors i el desenvolupament de la imatge gràfica el porta a terme el director d’art, il·lustrador i dissenyador Ricard Sans i Llauradó www.ricardsans.com

Programació

  • 23 i 30 de juliol i 6 d’agost: Realització d’un taller mural per a nens i adolescents amb l’artista Foxy.
  • 16 i 17 de setembre: Realització d’un taller mural pels alumnes de l’escola de Camarasa per part de l’artista Llukutter.
  •  Del 26 al 30 de setembre: Execució del mural per part de l’artista Roc Blackblock.

Sobre Foxy

Artista multidisciplinar i dissenyador. Nascut a Osca, actualment resideix a Lleida, té formació en arts gràfiques i practica les arts visuals des de 2014. La seva obra varia segons el projecte, tant pot executar una escultura, una pintura mural, una performance, com qualsevol tipologia d'obra. Segons ell, l'obra la defineix el projecte, intenta trobar els límits establerts en la comunicació per buscar altres sensibilitats. En aquesta última etapa, ha centrat les seves energies en l'associació d'artistes Promethea com a artista i gestor cultural. La figura de Foxy va néixer en aquests darrers anys i abans utilitzava altres pseudònims. En les seves obres, prima la idea a la forma, tot i que no pot deixar de banda l'estètica en el seu treball. Segons ells, “són les seves dèries adquirides en el món del disseny”.