Empitjora el brot descontrolat de Covid a Linyola amb més de 100 positius

Text: Redacció / Foto: Ajuntament de Linyola

El brot de Covid detectat a Linyola ha empitjorat. Aquest dijous acumula més d'un centenar de positius així com unes 350 persones aïllades per ser contactes estrets. Segons un comunicat emès pel consistori, "el servei d'epidemiologia diu que hi poden haver més de 500 persones potencialment positives" de manera que el brot ja afecta prop del 25% de la població.

L'Ajuntament fa una crida a limitar la mobilitat i els contactes socials. També demana complir l'aïllament domiciliari i les indicacions mèdiques de forma escrupulosa. A més, aconsella als establiments de restauració que suspenguin l'obertura al públic. A la resta d'establiments els demana que limitin al màxim l'aforament i que vetllin per les mesures d'autoprotecció.

Pel que fa al consultori mèdic, avui ha reobert amb facultatius del CAP de Mollerussa i s'han intensificat les proves PCR, prioritzant els contactes estrets de positius i persones que presenten simptomatologia. L'Ajuntament demana no col·lapsar el sistema.

Quant a l'escola El Sitjar, demà Salut durà a terme un cribratge massiu entre alumnat, professorat i personal no docent (un total de 275 persones de les quals 255 són alumnes). L'Ajuntament afirma que el centre educatiu és "un entorn segur i continuarà obert". Tot i això, aconsella a les famílies que, en la mesura del que sigui possible, evitin portar els nens i les nenes a l'escola.

Segons el consistori, "el confinament comarcal no entrarà en vigor a Linyola durant el cap de setmana i a partir de demà a les 6 del matí s'intensificaran els controls policials a les entrades i sortides del poble". 

Per la seva part, voluntaris de Creu Roja continuen fent tasques de sensibilització i repartint mascaretes. A més, l'Ajuntament ha activat un grup de suport logístic format per voluntaris que ofereix servei a domicili de compra de productes bàscis com alimentació o medicaments a persones grans o necessitades.

Aquest dijous Linyola té un risc de rebrot de 6.109,79 punts i una velocitat de contagi (Rt) de 3,67.