Es constitueix el Consell de Govern Locals de Catalunya amb 17 municipis de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran

Foto: Diputació de Lleida.

Ahir a la tarda va tenir lloc la sessió constitutiva del Consell de Governs Locals de Catalunya, l’òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat.

L’acte de constitució es va celebrar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i va comptar amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; el secretari de Governs Locals i de relacions amb l’Aran, David Rodríguez, Joan Talarn, president de la Diputació, i la directora general d’Administració Local, Montserrat Fornells, així com 17 representants de municipis de Lleida, Pirineu i Aran designats pels seus partits polítics.

La presidència de la Diputació de Lleida és membre nat del Consell, juntament amb les presidències de les altres tres diputacions catalanes, l’alcaldia de Barcelona i les dues entitats municipalistes catalanes (FMC i ACM). Es completa amb 93 membres designats pels partits polítics en funció del resultat de les darreres eleccions municipals.

En funció d’aquest repartiment, 17 municipis de Lleida, Pirineu i Aran formen part del plenari. Dels 29 membres designats per ERC, set són alcaldies ponentines:  Anna Torres i Fernández (el Cogul), Francesc Viaplana i Manresa (la Seu d’Urgell), Miquel Pueyo i París (Lleida), Judit Gisbert i Ester (Solsona), Alba Pijuan i Vallverdú (Tàrrega), Magí Coscollola i Andreu (Torà) i Maria Pilar Cases i Lopetegui (Tremp); dels 27 membres designats pel PSC, tres corresponen a alcaldies de Lleida: Rosa M. Mirat Marqués (es Bòrdes), Dionís Oña Martín (Montornès de Segarra) i Juan Antonio Serrano Iglesias (Vielha); dels 20 representants designats per JxCat, 6 són també alcaldies ponentines: Rosa Pujol Esteve (Aitona), Manel Solé Agustí (la Granja d’Escarp), Marc Solsona Aixalà (Mollerussa), Gerard Sabarich Fernández-Coto (Rialp), Jordi Latorre Sotus (Torrefarrera) i Maria José Erta (Vilaller); i entre els 6 representants de la CUP hi ha Gisela Sellés i Ribatallada (Cava). El plenari es completa amb 11 membres més designats pels Comuns, sense representació lleidatana.

Una vegada constituït el plenari, s’han escollit els 20 membres de la comissió permanent, que presideix l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó i Saus, i que compta entre el seu membres amb les alcaldesses de Tremp i Aitona, Maria Pilar Cases i Rosa Pujol, respectivament.