Estabilitzats els incendis de Corbera d'Ebre, Castellar de Ribera i Sallent, i a Artesa continua activa la zona oest

Redacció | Foto: Jordi Borràs (ACN).

Els Bombers han continuat treballant tota la nit en els diversos focs simultanis que hi ha actius a Catalunya. D'aquests, durant la mitjanit es va donar per estabilitzat el foc de Corbera d'Ebre, a la Terra Alta i aquest matí s'ha donat per estabilitzat el de Castellar de la Ribera. A Corbera d'Ebre es mantenen una trentena de dotacions a l'espera de relleus.

A Artesa de Segre es manté un dispositiu d'una quarantena de dotacions terrestres, a l'espera dels relleus i de la incorporació dels mitjans aeris. Avui divendres està previst tornar a demanar la col·laboració de tractors per llaurar els camps en la zona oest, la que es manté activa. Durant la nit s’hi ha treballat amb línies d’aigua, foc tècnic i eines manuals.

A la zona del Solsonès, més enllà del foc de Castellar de la Ribera, el d'Ogern evoluciona favorablement. Es manté un dispositiu d’una vintena de dotacions terrestres a l’espera també dels relleus i de la incorporació dels mitjans aeris. En canvi, es manté la preocupació per l'incendi de Lladurs per les condicions i el potencial. Els Bombers han treballat durant la nit amb una vintena de dotacions amb línies d’aigua i la utilització de foc tècnic. A Sallent es manté un dispositiu de dues dotacions.

D'altra banda, a les zones del Solsonès i el Pirineu nord es van detectar diversos incendis de llamp. En concret a Cabó, Coll de Nargó, Llesui, Tuixén, Aulas i Valldan. Aquestes s'estan monitoritzant, s’hi ha pogut arribar a alguns i s’hi ha treballat amb eines manuals. Els Bombers preveuen fer amb l’helicòpter una ruta de llamps per tal de prioritzar treballs i comprovar si n’ha sortit algun de nou.

El dispositiu d'extinció compta també amb un centenar d'efectius de la UME, així com efectius dels Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra, Protecció Civil, Creu Roja, pagesos, voluntaris i policies locals, entre d'altres.