Èxit d'assistència a la Fira de Tardor de Sort i a la 15a Mostra de l'Ovella Xisqueta

Fotos: Marina Rúbies

La Fira de Tardor de Sort va atraure un gran nombre de visitants durant aquest cap de setmana gràcies a un seguit d'activitats i propostes d'allò més variades, però l'Ovella Xisqueta fou l'atracció del certamen.

Dins del marc de la fira es va celebrar la 15a Mostra d'Ovella Xisqueta, una raça pròpia del Pallars i la Ribagorça, considerada molt beneficiosa pel territori. També va tenir lloc, el diumenge 7, el 6è Concurs Morfològic Nacional d'Ovella Xisqueta i l'11è Concurs del Ganxo amb demostració de costums tradicionals de pasturatge.

Al llarg del cap de setmana es va poder gaudir de propostes com la ballada popular de sardanes organitzada per l'Associació de Sardanistes de Sort a l'Espai Gastrofira. Al mateix espai també s'hi va poder trobar el concert de La Gran Festa de la Cia. Encara Farem Salat o Lo Bibliocarretó, contes de muntanya per a petits i grans a càrrec de Sara Sareta. També es va celebrar l'11è Concurs de Ratafia del Pallars, i el diumenge, l'espectacle Pelat a càrrec de Joan Català.

A les 16.30 h del dissabte fou el torn de la xerrada-col·loqui sobre la contribució de l'ovella Xisqueta en la investigació arqueològica sobre la ramaderia antiga. La xerrada anà a càrrec d'Ariadna Nieto Espinet, investigadora del GIP-Universitat de Lleida, Silvia Valenzuela Lamas, investigadora del IMF-CSDIC, i Gerard Cardona Fortuny, ramader de Xisqueta de Casa Ricou, Rivert.

Durant les dues jornades de fira hi va haver esmorzars i aperitius de fira amb Ovella Xisqueta i productes KM0 als bars, restaurants i comerços del municipi durant tot el cap de setmana. El dissabte, botigues obertes al Centre Comercial Històric del Carrer Major. A més, també hi hagué l'espai Actiu i Lúdic SkiPallars a l’entrada del Parc del Riuet, i també l'espai Gastrofira amb food trucks del Pallars i Cerveses Artesanes.