Èxit de participació a la segona jornada de fotoperiodisme Miravisions

Text: Redacció / Foto: La Mira

Juneda ha acollit aquest cap de setmana la segona edició del Miravisions, la jornada del fotoperiodisme a Catalunya organitzada per La Mira, que ha rebut un centenar d’assistents i hi han participat grans referents de la professió, tan en l’àmbit català com a escala internacional. Entre els noms destaquen Emilio Morenatti, Pilar Aymerich o Jordi Borràs.

Miravisions ha estat un punt de trobada de professionals de la comunicació i la fotografia. Pilar Aymerich i Mònica Terribas han donat el tret de sortida a la jornada de dissabte amb una conversa sobre periodisme i fotografia. Un acte que s’ha convertit també en un homenatge a la trajectòria professional d’Aymerich.

La primera taula de la tarda s’ha centrat en els límits ètics del fotoperiodisme i ha comptat amb la participació d’Emilio Morenatti (Premi Pulitzer 2021), Jordi Borràs (cap de fotografia de La Mira) i Albert Garcia (fotoperiodista del diari El País); i la segona sobre la repercussió internacional del fotoperiodisme local amb Cèlia Atset (fotoperiodista i col·laboradora del Diari Ara), Salvador Redó (periodista i excap de fotografia de Regió7) i Xavier Minguella (fotoperiodista i col·laborador del Som Garrigues).

El punt culminant de la jornada ha estat la gala de l’entrega dels guardons de la primera edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme. L’acte ha estat presentat per Magda Gregori, redactora en cap de La Mira, i Jordi Borràs, cap de fotografia de La Mira. El treball Atrapats de Mireia Comas ha estat el guanyador en la categoria professional d’aquesta primera edició i Bernat Cedó s’ha endut el primer premi en la categoria d’estudiants pel recull de fotografies que porta per títol A porta tancada.

Demà diumenge segueix la jornada amb un taller de fotografia amb dron impartit per Carles Rabadà. Els organitzadors de la jornada la qualifiquen de “tot un èxit” per l’espai de trobada, networking i intercanvis que s’han produït entre tots els participants i asseguren que treballen ja per celebrar la tercera edició del certamen.

A més a més, divendres al vespre es van inaugurar tres exposicions al Complex Cultural de Juneda que estaran obertes al públic fins el 28 de novembre, en horari d’11 a 14 hores els dissabtes i diumenges. S’hi poden veure Pilar Aymerich: fotografies d’una època, retrats amb nom propi, un reconeixement a la figura de la fotògrafa a través d’una selecció feta per la mateixa autora; El 2020 en imatges: guardonats del Premi Miravisions de Fotoperiodisme i Catalunya any 0. Veure el virus, un treball amb fotografies de Jordi Borràs sobre les realitats que es van viure durant la pandèmia.