Èxit de públic als actes de la Festa Major de Cervera

Foto: Paeria de Cervera.

La Festa Major d’Hivern, que va recuperar l’assistència de públic a totes les activitats, va tornar a tenir els grups locals com a protagonistes dels espectacles, que van tenir molt bona acollida per part del públic.

Les Completes del Santíssim Misteri de Cervera es van tornar a organitzar de manera presencial, amb l’assistència de 520 persones, que gairebé van omplir l’aforament previst a l’església de Santa Maria.

La interpretació va anar a càrrec de 60 cantaires de l’Agrupació Coral de Cervera i tres solistes (Sandra Roset, Carles Prat i Marc Pujol) i un total de 40 músics de l’Orquestra de Cambra de Cervera i de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Van ser dirigides per Xavier Puig, que celebrava la 25a edició consecutiva com a director.

Abans del Cant de les Completes, el seguici festiu de la ciutat va acompanyar les autoritats des de la Paeria fins a la parròquia de Santa Maria. Els van acompanyar els elements de cultura popular comla Senyera del Santíssim Misteri, portada per membres de la Comissió; les Trampes, portades pel Ball d’Espases de Cervera; L’Àliga de Cervera; els Macers, enguany membres de l’Associació de Salut Mental Ondara Sió; i la Senyera de la Ciutat, portada per una representació de l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer.

Sobre la programació festiva i cultural, la companyia de teatre Fadunito va estrenar el seu nou espectacle “Off”, una producció adreçada al públic familiar que fa reflexionar sobre l’ús del telèfon mòbil.

El grup cerverí Lasta  Sanco, considerats una de les bandes musicals amb més projecció de les Terres de Ponent, va tornar a actuar a Cervera.  L’actuació fou al Casal durant la nit del dissabte, en un concert que va aplegar més de 200 persones. El grup, que ofereix una proposta que barreja sons africans, rock i electrònica, va comptar amb la col·laboració d'altres músics cerverins sobre l’escenari.

El diumenge 6 es va recuperar el tradicional concurs individual de sardana revessa de Cervera, que obre l’agenda del Campionat de Catalunya d’aquesta modalitat. Organitzat per la Colla Sardanista Jovencells i la Paeria de Cervera, va aplegar 38 participants. Va comptar amb la direcció musical del revessaire i dansaire Joan Manuel Paños i amb la Cobla Tàrrega en la interpretació de les sardanes.

Dins de la programació també es van organitzar visites guiades als monuments de la ciutat i un nou itinerari guiat, que amb el títol “De pou a pou” va visitar el pou de Sant Miquel i el pou de gel de la Paeria.

Va cloure els actes la representació teatral “Master Xof”, amb el popular actor còmic Joan Pera, que va aplegar més de 600 espectadors al Gran Teatre de la Passió. La funció és dins del 24è Cicle de teatre i música de Cervera.