Èxit de públic i vendes a la 32a Fira del Torró a Agramunt

Text i foto: Marina Rúbies

Milers de visitants van assistir a la 32a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt d'aquest cap de setmana. L'esdeveniment ha comptat amb molt bones dades de públic i vendes. L'afluència de visitants pels carrers i pavellons fou constant durant tot l'esdeveniment, dibuixant un paisatge similar al de les últimes edicions abans de l'aturada obligatòria.

Les xifres amb què compta l’organització situen tant el nombre d’assistents com els de les vendes dels diferents torronaires i expositors en números tan positius com els que s’enregistraven en edicions prèvies a la pandèmia. En el marc dels dos dies, s'han exhaurit les places a l'Aula del Gust i l'Aula de Tast, els espais preparats de la Fira per poder seguir les mostres de cuina i presentacions de novetats dels torronaires i els tastos guiats de productes artesanals de proximitat. També es van veure cues momentànies als accessos dels pavellons, ja que es comptabilitzaven els assistents a l'entrada i la sortida per assegurar que no se sobrepassés l'aforament limitat.

No només es va gaudir d'aquesta afluència dins dels pavellons designats als productes estrella de la fira, sinó que els carrers d'Agramunt va aglutinar expositors de tota mena vinculats a la gastronomia, productes de proximitat i serveis. La vila també va acollir un gran nombre de firetes per al públic infantil, a més de comptar amb els parcs de la zona del riu.

L'espai designat a les food trucks, també anomenat espai de les 'Foodgonetes', oferia diferents propostes musicals durant tot el cap de setmana. Bandes i artistes com la Ludwig Band, Non Jambi, Palo Domado o Joan Rovira van acompanyar musicalment l'espai gastronòmic exterior que permetia als visitants menjar i beure en una zona d'esbarjo.

Entre les activitats habituals de la darrera jornada ha tornat a destacar l’entrega del XX Torronaire d’Honor a l’ONCE Catalunya, pel seu suport mostrat al Torró d’Agramunt amb el cupó commemoratiu del ja passat 9 d’octubre del qual es van repartir 5,5 milions d’unitats. I enguany s’ha fet l’acte de nomenament d'Àngel Velasco com a Menestral Torronaire, gràcies a la seva àmplia trajectòria dins el món del torró i, en concret, a la seva contribució amb el torró d’Agramunt. Aquesta edició ha estat també la darrera en la qual el mestre torronaire de l’espai de La Cuita, Josep Maria Farré, ha servit el torró d’Agramunt calent entre els assistents. Farré s'ha encarregat durant els darreres vint-i-cinc anys d'elaborar un dels productes més preuats de la fira.

Després del tancament d'aquesta edició, Tamara Lombardo, directora de la Fira, destaca que “valorem molt positivament la fira perquè tant expositors com visitants han tingut un comportament exemplar per complir totes les mesures de seguretat, i també, és clar, per la bona acollida que ha tingut la Fira després d’un any d’aturada”.