Èxit del 24è Paupaterres de Tàrrega amb 7.600 persones

Foto: Marina Rúbies.

El festival musical Paupaterres de Tàrrega ha tancat la seva 24a edició, celebrada del 7 al 9 de juliol, amb un balanç molt positiu. Des de l’organització es destaca l’èxit de les propostes artístiques i l’elevada afluència de públic, amb un total de 7.600 persones. El certamen recupera així les xifres prepandèmia i certifica altre cop el seu caràcter referent com un dels principals esdeveniments culturals de l’estiu a les terres de Lleida.

L’Associació Paupaterres i la Regidoria de Cultura subratllen l’estima i el suport incondicional del públic vers el festival gràcies a un cartell per a totes les edats i gustos que propicia un punt de trobada familiar, transversal i únic.

La cita del 2022 va arrencar la nit de dijous amb un primer tast a càrrec de The Ruralites als jardins de l’Associació Alba i de Juh & Box al Bar Novum. 

Els escenaris es van traslladar divendres al Càmping Municipal, el seu emplaçament habitual, per gaudir de les cançons de Celtas Cortos, Alérgicas al Polen, Huntza, Ítaca Band, Hoven, Trio Kumbia i la dansa aèria d’Entreteles. Pel que fa a dissabte, el recinte ja obrí portes a la tarda per celebrar el PaupaKids, la parcel·la d’activitats infantils amb circ, inflables, jocs d’aigua i tallers a més d’un espai d’art urbà amb la creació en directe de dos murals a càrrec de cinc joves autors.

A la nit de dissabte van desembarcar com a caps de cartell els veterans The Skatalites, considerats els pares del genuí ska de Jamaica. En el decurs de la vetllada es van succeir també les actuacions de les cantautores Helen i Sara Roy així com de les bandes Auxili i Andana. Molt ovacionat fou el Cor Safari, el qual va delectar amb la seva mescla de música vocal, acrobàcies i dansa africana. En aquest sentit, el Paupaterres destinarà enguany els diners recaptats amb la venda del got solidari a ajudar aquest grup de 25 infants i joves provinents d’Uganda i Sudan del Sud. Les sessions de Ponent Roots, l’espectacle de Tot Circ, food-trucks, sopars a la fresca i parades d’artesania van completar l’oferta.

El Paupaterres - Festival Musical d’Estiu de Ponent forma part de la Xarxa de Festivals Musicals de Catalunya i compta amb suport de la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, els concerts de Helen i Hoven han estat possibles gràcies a l’acord assolit amb la Casa de la Música de Lleida. D’altra banda, s’ha afegit el patrocini de San Miguel, empenta que ha contribuït a fer créixer el festival.