La Fira de Sant Bartomeu d’Artesa de Segre, antigament coneguda com la Fira del Meló, arriba a la seva 578a edició

Redacció | Foto: artesadesegre.cat

Enguany se celebra la 578a edició d’una fira que va néixer al segle XV i que amb el transcurs dels anys ha anat evolucionant fins a convertir-se en una fira gastronòmica de proximitat i artesana. Des d’anys enrere hi ha associada la venda de meló de secà, però ja gairebé no es conrea a causa dels canvis climatològics.

És per aquest motiu que per tercer any consecutiu l’organització de la fira pretén continuar donant impuls al format D’GUSTA, oferint productes agroalimentaris de proximitat acompanyats de música en directe.

El D’GUSTA és l’espai pensat, dins la fira, per a tots els públics i on es podran degustar tapes elaborades amb productes de proximitat per bars i restaurants d’Artesa de Segre i rodalies, a més de vins i cerveses, també de productors de proximitat.

A escala musical, durant el D’GUSTA SOPAR de dissabte i diumenge hi haurà concerts a l’escenari central de l’espai D’GUSTA, a la Plaça Ajuntament. Dissabte a les 22:30 h actuarà el grup Swingin' in the Rain, i el diumenge a les 20:30 h, l’espai estarà amenitzat a càrrec de les Odettes.

El programa també inclou altres activitats com un maridatge amb el celler Montsec d’Artesa i el restaurant El Celler; i una xerrada de cuina saludable i de proximitat a càrrec de la nutricionista Raquel París i Sergi de Meià, xef i president de la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica. També hi haurà parades d’artesans per fomentar-ne el coneixement i consum dels seus productes, diverses activitats lúdiques i familiars, mostra i tallers infantils d’oficis antics, mercats i concursos.

Finalment, cal remarcar que un any més hi haurà l’AutoFira de cotxes d’automoció i maquinària agrícola.