Fira Q es prepara per a la inauguració amb més espai d'expositors de l'habitual

Foto: Paeria de Balaguer.

Després de 2 anys, Fira Q Balaguer tornarà a obrir les portes presencialment els dies 30 d'abril i 1 de maig i ho farà amb la participació dels principals sectors econòmics de la ciutat: el producte de proximitat, l’habitatge i la construcció, el comerç i  serveis, la restauració i l’oci i el sector de l’automòbil amb la novetat que presentarà un saló exclusiu de quilòmetre zero i gerència.

Pel que fa al sector de la restauració i l'oci, la tècnica de Fires, Antonieta Martínez explica que "sense deixar de banda la gastronomia, enguany hem volgut reconvertir aquest sector; incloent-hi també empreses dels esports d'aventura, empreses d'esdeveniments i noves sales d'oci, entre altres".

Una altra de les novetats d'aquest sector és que també s'ha reconvertit el Concurs de Cuina Fira Q amb el concurs Dolç de Balaguer per enguany.  La voluntat és que amb la participació de la mateixa ciutadania i els professionals del sector, Balaguer pugui comptar amb un producte representatiu de la seva gastronomia així com de la ciutat. El concurs serà apadrinat per Miquel Guarro, xef pastisser, director de pastisseria del grup Hofmann i assessor internacional.

També durant el cap de setmana la fira oferirà la tradicional Mostra de Coques de recapte i samfaina de la Noguera, amb diferents forners que presentaran la seva coca. La Mostrà serà organitzada un any més per la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell.

D'altra banda, es continua apostant per les jornades d’apicultura, organitzades pel Departament d’Acció Climàtica i l’Associació d’Apicultors Lleidatans, amb el tradicional concurs de Mels, i que tindrà lloc el dissabte durant tot el matí.

Un any més, Fira Q no tancarà als migdies i oferirà concerts i audicions per tal de compartir l’àpat del migdia. El dissabte tindrà lloc un concert en format acústic a càrrec de Brau Lee and Ben Ji, i el diumenge, l’actuació de la cantant Aina Balasch.

La resta de la jornada es complementarà amb espectacles i tallers a l'escenari de la plaça del Morter. També el mateix dissabte a la tarda es farà l'entrega de premis del concurs literari de Sant Jordi per a escolars, que forma part del Pla de Dinàmica Educativa de Balaguer. El punt final a la jornada el posarà a les 7 de la tarda la representació de l'espectacle infantil “Sant Jordi i la princesa” de Pengim Penjam, a l'escenari de la Plaça del Morter.