'Fira't a Tàrrega', el nou espot per promocionar el comerç local durant les festes

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega ha engegat una nova campanya de la mà de CRUMA Taller per impulsar els comerços locals durant les pròximes festes amb l’objectiu de fomentar les compres de proximitat i donar suport al teixit comercial de la ciutat.

La campanya s'ha presentat en el marc de la 22a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, que obrirà les portes demà dissabte a la capital de l’Urgell. Sota el lema ‘Fira’t a Tàrrega’, la campanya se centra en un espot audiovisual on es busca traslladar la màgia de les arts escèniques als comerços de proximitat jugant amb el verb firar-se i la vinculació teatral que té la ciutat amb FiraTàrrega i les altres propostes de fires.

Així, durant l’anunci es veuen diferents escenes que tenen lloc en quatre comerços de diferents sectors i on participen artistes locals de diferents estils; com el ballarí de claqué Jofre Costa, l’Estudi Dansa Tàrrega, el trio de màgia Next Generation, el clown Josep M. Virgili, l’actriu Paquita Balcells i l’alumne de CRUMA, Eloi Bosch. L’escena final té lloc en un dels punts comercials més cèntrics de la ciutat: la confluència entre el carrer del Carme i el carrer de Sant Anna, on hi apareixen tots els comerços que han volgut participar en el vídeo.

Durant la presentació de la campanya als mitjans de comunicació, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha remarcat el fet que l’espot agermani “dos pilars fonamentals de la nostra ciutat com són el teixit comercial i l’estreta vinculació amb les arts escèniques”. Alhora ha remarcat la col·laboració entre diverses entitats i col·lectius per fer-lo possible.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha explicat que aquesta és la tercera campanya que ha impulsat la seva àrea des de l’esclat de la pandèmia per recolzar el teixit comercial i empresarial de la ciutat i “demostrar que Tàrrega som una ciutat viva”. A l’acte de presentació també hi han assistit representants de CRUMA Taller.

La pandèmia de la Covid-19 i la creixent tendència de les compres per Internet a grans plataformes està afectant el sector del comerç local i des de l’Ajuntament de Tàrrega es vol fer una aposta ferma per fomentar les compres de proximitat mostrant els avantatges que ofereixen. En aquest sentit, fa uns mesos ja va destinar 350.000 euros en ajudes als comerços afectats per la crisi del coronavirus i ha complert diversos projectes de foment del comerç. La iniciativa ‘Fira’t a Tàrrega’ segueix el projecte de promoció comercial iniciat el mes de maig amb la campanya ‘Tornem a Taula’, orientada al sector de la restauració i que es va fer en el moment de la reobertura dels locals després de les restriccions per la pandèmia.

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega ha estat l’encarregada de finançar la campanya, de contactar amb els responsables dels comerços i coordinar la logística. El vídeo es publica a través de les xarxes oficials de l’Ajuntament de Tàrrega i dels establiments que han participat en aquesta campanya i durant les pròximes setmanes també es difondran diverses càpsules individuals de la promoció. A més, també es projectarà a les sales de cinema de Circuit Urgellenc de la comarca de l’Urgell i es farà difusió de la campanya a través d’anuncis a Ràdio Tàrrega.