Galeria d’imatges: la Cavalcada de Reis itinerant a Tàrrega

Fotos: Marina Rúbies

Melcior, Gaspar i Baltasar no van faltar a la seva cita a Tàrrega per protagonitzar la nit més màgica de l’any. Tot i la difícil situació generada per la pandèmia, Ses Majestats van arribar a la capital de l’Urgell per encomanar il·lusió a petits i grans si bé la tradicional Cavalcada de Reis es va haver d’ajustar a les mesures sanitàries.

Després que l’any passat s’optés per una cavalcada estàtica, enguany s’ha recuperat el format itinerant. Per garantir una festa segura i evitar aglomeracions, el recorregut de la desfilada es va fer més llarg i es va estendre per la majoria de barris de la ciutat. Així mateix, es va fer una crida perquè tothom dugués posada la mascareta sanitària i respectés la distancia interpersonal.

També es va recomanar que les famílies que resideixen als carrers per on passava el recorregut saludessin Ses Majestats des dels seus habitatges. D’altra banda, es van anul·lar els discursos dels Reis Mags d’Orient a la plaça de les Nacions sense Estat i, com alternativa, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va lliurar la clau de la ciutat als Reis d’Orient al Museu Trepat abans de l’inici de la desfilada.

Dalt de les seves carrosses, ben abrigats i duent mascareta, Ses Majestats van anar saludant les persones assistents, secundats com és costum pel Patge Kassam. L'espectacular comitiva va omplir  altre cop de llum i color la ciutat. El seguici va estar format per deu carrosses i bandes de música com BatBATuka, tambors de Diables BAT i la xaranga d'Amposta Aigua amb Gas juntament amb l'espectacle Els fabricants de caramels de La Pantomima de Lleida, protagonitzat per titelles gegants. L'Orquestra Mediterrània va actuar a la carrossa de l'Estrella d'Orient i no van faltar els Motards Tàrrega, muntures, furgonetes plenes de regals i un centenar de patges. La Verreta i Lo Tossino van recollir els xumets dels infants que ja se’n volien despendre.

En total, durant el seguici reial, els patges van repartir en mà mil quilos de caramels sense gluten. Per motius de seguretat sanitària es va anul·lar el lliurament posterior de paquets als domicilis. La Comissió Cavalcada Reis BAT és l'encarregada d'organitzar l’esdeveniment amb suport de la Regidoria de Cultura de Tàrrega i la col·laboració de comerços, establiments i particulars.