Galeria: Tàrrega celebra el Carnaval amb un concurs de disfresses i comparses

Fotos: Marina Rúbies.

La plaça del Carme, més coneguda com el Pati, ha acollit a les 19 h la desfilada i el concurs de comparses de la ciutat de Tàrrega i el gran sermó, just abans de l'entrega de premis als participants al voltant de 2/4 de 21 h. El públic assistent, disposat a recuperar una festa plena de rauxa, ha mostrat les seves disfresses en grups o individuals d'allò més creatives.

Aquests actes han estat el plat principal de la festa amb l'aparició del protagonista de la festa, el Rei Carnestoltes, que ha tingut lloc en una gran instal·lació escultòrica de gran format, de la mà dels artistes Alba Torres, Mireya González i Jordi Claramunt. La idea d'aquest escenari s'ha inspirat en el món esotèric dels somnis, que vesteix amb matalassos, orinals i rellotges, entre d'altres.

L'activitat s'ha iniciat a les 11 h del matí amb un Vermut de disfresses acompanyat d'un taller familiar i les cançons de The Ruralites fins a la pausa de dinar. Després, ha tingut lloc el Xou de Carnaval, a les 17 h, amb El Pati Podcast, i la música dels DJs.

La festa ha seguit amb el Kirikú CARNAVALERO amb Dj’s FAP, que ha ofert la samba amb els populars dj’s targarins Figues d’un Altre Pané. Seguidament, la rauxa s'ha traslladat al Bar Txaplin amb un sopar popular a partir de les 22 h. La traca final comença a mitjanit a La Soll amb Pascual i DESNATATS, dj’s i el discurs prohibit de Lo Rei Carnestoltes.

Per tancar l'edició, demà diumenge 27 de febrer es farà el tradicional ball de disfresses, a les 19 h, acompanyat de l'orquestra Glacé, que oferirà un concert amb versions actuals i de sempre entre màscares i disfresses.