Guissona organitza una formació antirumors per millorar la convivència

Foto: Ajuntament de Guissona.

El passat dissabte, en el marc de la taula de convivència i cohesió intercultural de Guissona va tenir lloc una sessió dedicada als antirumors.

La formació va comptar amb l’objectiu de formar en eines i metodologies, des de la perspectiva intercultural, per incorporar al dia a dia de les nostres poblacions.

Aquesta formació va ser dinamitzada per dues persones formadores del Centre d’Estudis Africans i Interculturals.

En primer lloc, la Lola López, antropòloga, va parlar als i les assistents sobre la perspectiva intercultural aplicada a l’acció política, explicant els principis d’interculturalitat; com serien la igualtat de drets i equitat, el coneixement i reconeixement de la diversitat i el diàleg intercultural, a més d’aportar exemples pràctics que van permetre la reflexió entre el públic assistent.

En la segona sessió, Rafa Crespo, historiador i antropòleg, va detallar els models de sociabilitat i les seves dimensions, des de la perspectiva de l'interculturalisme: coexistència, convivència i hostilitat, també va posar exemples de projectes i accions de promoció de la convivència.

La sessió, de 3 hores de durada, i inaugurada per en Jaume Ars i Bosch, alcalde de la vila, fou promoguda per l’Ajuntament de Guissona. Més de vint persones van formar part d’un matí de formació, coneixement i intercanvi, en una jornada i espai de trobada productiu per a totes les persones que hi van assistir.