Guissona recupera el Mercat Romà de Iesso celebrant la 25a edició

Redacció | Foto: Arxiu Mercat Romà de Iesso.

El divendres 15, dissabte 16 i diumenge 17 de juliol tornarà a Guissona el Mercat Romà de Iesso, enguany en la seva 25a edició. Una proposta ampliada a tres dies, amb l’objectiu que guissonencs, guissonenques i visitants tornin a sortir al carrer per recuperar el seu passat romà i celebrar-ne en aquesta ocasió l'assoliment del quart de segle.

Passa carrers, música, tallers, desfilades, discursos, i espectacles, són algunes de les activitats que es podran trobar en aquesta edició del Mercat Romà. El mercat comptarà amb la participació de cinquantena de parades externes i una vintena de locals, que s’ubicaran als carrers Fluvià, Bisbal i Plaça Pere Fages, i  també hi haurà activitat al voltant del portal de l’Àngel i les Fonts del Poble.

En aquesta edició, l’eix conductor del Mercat Romà gira entorn la celebració d’aquest aniversari. Aquest eix ha estat l’inspirador de l’estudiant d’il·lustració en pràctiques a l’Ajuntament de Guissona, Lucía López Alburquerque, per a elaborar el cartell que serà la imatge del Mercat Romà d’enguany. En el cartell i programa de mà, hi ha plasmat dos personatges que fan referència a la ciutat romana i a la seva mitologia.

En aquesta esperada edició es recuperarà el primer César i la primera Cleopatra, elements que donen identitat al Mercat Romà, i que són part de la història que el conforma. Paral·lelament, es recobrarà l’activitat d’associacions com els Passarells i el Kuartos de Segle, entre altres entitats de la vila.

Pel que fa als vespres a la romana es portaran a terme la setmana prèvia de l’11 al 15 de juliol, amb propostes de capvespre, a les 10 de la nit. Entre altres, es recuperarà dilluns l’arribada de Juli César i la reina Cleòpatra, així com l’esperat Sopar Romà de Gala del dijous d’aquesta mateixa setmana. La resta d’activitats són teatre amb el grup guissonenc Hamlet'tos, gospel amb Tastel de Gospel, i clouran els capvespres el grup cerverí The pink goats.

Enguany la gestió del Mercat anirà a càrrec de La Fragua de Vulcano, en coordinació amb la regidoria de cultura i festes de l’Ajuntament, i el Museu de Guissona.