Homenatge a la Jutgessa de Pau de Tàrrega, Margarida Pané, pels 13 anys de servei

L'Ajuntament de Tàrrega ha organitzat un acte de comiat institucional per homenatjar la seva Jutgessa de Pau, Margarida Pané Salas, que ha exercit en el càrrec durant tretze anys, entre el 2008 i el 2021.

L'acte s'ha iniciat un discurs de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, que ha expressat el reconeixement de Tàrrega vers Margarida Pané mitjançant el lliurament d’una placa posant de manifest la seva tasca i dedicació. Pijuan ha lloat l’empenta i valentia de Pané en tractar-se de la primera dona a ocupar el càrrec a la ciutat, reconeixent a Pané com a dona "capdavantera i magnífica". L’alcaldessa també ha fet un breu repàs per la trajectòria de la jutgessa, una dona molt vinculada al teixit associatiu local.

Per la seva banda, Margarida Pané ha mostrat el seu agraïment pel reconeixement. Alhora, ha reflexionat sobre el canvi de les tasques del Jutjat de Pau durant els anys que ha exercit el càrrec, que li ha aportat “molta pau i satisfacció”. L’acte ha comptat amb l’assistència de la família de Pané i també d’Inma Martín Bagant, que ja ha pres el relleu al capdavant del Jutjat de Pau de Tàrrega. A més, hi han assistit treballadors de l’ens i de la jutgessa suplent Teresa Robert, així com de diversos regidors i regidores de l’arc consistorial.

Margarida Pané ha exercit el càrrec de Jutgessa de Pau des de l’any 2008 i, per tant, ha estat nomenada com a tal en tres convocatòries consecutives. La proposta de nomenament d’Inma Martín com a nova Jutgessa de Pau fou aprovada per unanimitat en el Ple del passat mes de juliol. Amb jurisdicció al terme municipal, el Jutjat de Pau és l’esglaó de l'aparell judicial més proper a la ciutadania. L’òrgan existeix en tots els municipis que no són capital de partit judicial.