Improvisto’s Krusty Show obren a la Figuerosa la programació estival d’arts de carrer de Tàrrega

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega.

Tàrrega ha obert la quarta edició del Cicle d’Arts de Carrer Públic! organitzat per la Regidoria de Cultura. Es tracta d’una programació estival que porta espectacles de diversos gèneres escènics a pobles del municipi.

La primera cita va arribar el dissabte a la Figuerosa, on els lleidatans Improvisto’s Krusty Show van representar el seu muntatge Fingerlight. La proposta, que l’agrupació defineix com un “circ nocturn”, va rebre molts aplaudiments tot combinant malabars de llum, efectes de foc i ritme.

El cicle continuarà el diumenge 17 de juliol a Altet de la mà de la companyia balear D’es Tro i el seu espectacle de circ titulat Poi, el qual reivindica el joc tradicional de la baldufa. Un altre escenari serà Santa Maria de Montmagastrell, on Rubrica Teatre oferirà el dissabte 23 de juliol un assaig obert de l’espectacle d’arts de carrer Desclòs, que s’estrenarà a FiraTàrrega 2022. Finalment, la Cia. Pagans portarà Paraules que trenquen ossos a Claravalls el dissabte 30 de juliol, distingit com a millor espectacle de carrer a la 23a edició dels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques.

La Regidoria de Cultura té a punt altres suggeriments per a l’agenda d’estiu. Així, aquest dimecres 6 de juliol torna el cicle de Cinema a la Fresca, que recupera l’emplaçament habitual a la plaça de les Nacions sense Estat. Les produccions audiovisuals catalanes seran les protagonistes cada dimecres de juliol amb títols destacats de la darrera temporada cinematogràfica. La primera projecció oferirà Mironins, guardonada amb el Premi Gaudí a la millor pel·lícula d’animació.

Una altra proposta de la capital de l’Urgell per a les nits d’estiu serà un cicle d’havaneres i música tradicional que arrencarà el dissabte 9 de juliol a Riudovelles amb les veus d’Els Pescadors de l’Escala.

D’altra banda, l'expressió cultural de la sardana continuarà ben present amb dues ballades amenitzades per la Cobla Tàrrega els dissabtes 16 de juliol i 13 d’agost a la plaça del Carme.