Inici de la Fira d'Artistes de Tàrrega, amb un centenar d'expositors

Fotos: Marina Rúbies

Tàrrega recupera un altre dels seus principals esdeveniments firals després de la irrupció de la pandèmia. La 22a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, que va haver de ser cancel·lada l’any passat, ha obert les portes avui dissabte amb èxit de públic i participació. L’activitat s’ha reprès estrenant, a més, nova ubicació al Pavelló del Club Natació Tàrrega, espai que es completa amb una carpa adjacent habilitada al carrer de La Plana. En total, són de més de 2.000 metres quadrats d’exposició on es concentren més d’un centenar d’artistes, dissenyadors i artesans, els quals posen a l’abast articles de creació singular, única i limitada. Entre altres disciplines, hi són presents la pintura, el dibuix, la ceràmica, l’escultura, l’orfebreria, la fotografia, l’interiorisme, la forja, el tèxtil, etcètera.

La cita, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, ofereix també nombroses propostes familiars com tallers de manualitats, art, teatre, gastronomia o decoració nadalenca. La fira romandrà oberta fins al dilluns 6 de desembre, aprofitant part del pont festiu. “La cita és una potent plataforma perquè públic de totes les edats pugui gaudir de l’art, el comerç i la cultura a les portes de les festes nadalenques”, ha recordat avui l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú en el decurs de l’acte inaugural. Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha destacat que “la fira anima la gent a sortir a comprar i ajuda per tant a reactivar l’activitat comercial”. D’altra banda, Robert també ha posat l’accent “en el suport significatiu que la fira suposa per als creadors d’art i artesania del territori, un sector que amb la pandèmia pateix moltes dificultats per fer arribar el seu treball al públic”.

Durant el recorregut inaugural d’avui, l’alcaldessa i la regidora Núria Robert també han estat acompanyades per la senadora Sara Bailac; la diputada provincial Mercè Carulla; el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells; i regidors de l’arc consistorial; autoritats que han tingut ocasió de conversar amb els expositors participants. És el cas, per exemple, del fotògraf targarí Jaume Solé, que juntament amb l’Arxiu Comarcal de l’Urgell ha impulsat el projecte ‘Retra(t)acció’ al llarg de la darrera dècada. Enguany ha habilitat un espai de photocall amb la imatge al fons de Pilarín Minguell com a homenatge pòstum a l’estimada activista cultural desapareguda en plena pandèmia.

Homenatge als artistes d’edat avançada

A més, i donada la situació d’aïllament que han patit molta gent gran per la situació de pandèmia, la 22a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals ret homenatge a aquest col·lectiu. Així, una quinzena d’artistes de Tàrrega majors de 80 anys tenen ocasió d’exposar les seves creacions i fer-les visibles als nombrosos visitants del certamen. Altres al·licients són l’arbre de Nadal fet de fusta que s’anirà decorant de la mà de l’àrea de fusteria de l’Associació Alba o els showcookings desenvolupats per tres establiments de restauració de Tàrrega: Novum, Arttapa i Niam. A més, la cooperativa Tres Cadires i la Cerveseria Matoll ofereixen maridatges dels seus productes. La 22a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals també esdevé un aparador d’accions solidàries amb estands d’entitats socials. El recinte firal roman obert d’11 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 de la nit.

Trobareu el programa d’activitats en aquest enllaç.