Interior confirma que l'obra de la nova comissaria de Mollerussa segueix el termini i estarà enllestida el 2024

Foto: Ajuntament de Mollerussa.

Interior preveu que la nova Àrea Bàsica Policial (ABP) del Pla d'Urgell – Garrigues estigui edificada el 2024, tal com va anunciar fa un any el conseller Joan Ignasi Elena en la presentació del projecte a Mollerussa.

Així ho ha confirmat aquest divendres el director dels Serveis Territorials a Lleida, Xavier Garrós, durant la Junta Local de Seguretat de Mollerussa. A la reunió s'ha posat de manifest que la mitjana de delictes a la ciutat es troba en 48 per 1.000 habitants, molt per sota de la mitjana catalana, que se situa en 61 per 1.000, i de la Regió de Ponent, que és de 52 per 1.000. L'alcalde Marc Solsona ha valorat positivament les xifres i ha dit que la situació encara millorarà més quan estigui construïda la nova comissaria.

El director dels Serveis Territorials d'Interior ha indicat que la previsió és que a finals d'any ja existeixi formalment aquesta nova ABP amb la reestructuració que s'està plantejant el cos i que, per tant, operi com a tal abans de comptar amb el nou equipament que l'ha d'allotjar, el qual s'ha de construir en un terreny cedit per l'Ajuntament al costat del Parc de Bombers. Les obres, que haurien de començar a finals d'enguany, estan pressupostades en 6'1 MEUR.

Cal recordar que l'edifici projectat, a peu de la carretera de Linyola LP-3322, constarà de tres volums, amb una superfície construïda de prop de 3.000 metres quadrats, que inclourà una aula de formació i una galeria de tir per donar servei a totes les comissaries de la Regió Policial Ponent i que serà una de les més grans de Catalunya.

Pel que fa a les dades que s'han valorat durant la Junta de Seguretat, destaca l'increment del 9% de les infraccions penals, d'un 8,7% en la resolució de casos i d'un 19% de les detencions d'acord amb la comparativa entre 2019 i 2021, ja que s'ha considerat que les dades de 2020 estaven afectades per la pandèmia.