Intervinguts més de 20.000 euros a la duana de la Farga de Moles, a la frontera entre l'Alt Urgell i Andorra

Foto: Guardia Civil.

Efectius de la Guàrdia Civil han intervingut 20.450 euros a la duana de la Farga de Moles, a les Valls de Valira, a l'Alt Urgell, a un home de 43 anys amb passaport de la República de Malta i originari de Rússia.

Els fets van tenir lloc aquest dilluns, quan l'individu va accedir amb el seu cotxe al recinte duaner procedent d'Andorra i pel carril on s'indica que no té "res a declarar" amb dos acompanyants.

Els agents van aturar el vehicle en un control rutinari i van preguntar als ocupants si portaven diners en efectiu. Aleshores, ell va dir que tenia 3.000 euros, però a les seves pertinences hi van localitzar fins a 21.540 euros. Per aquest motiu, es va procedir a aixecar una acta per haver infringit la normativa sobre blanqueig de capitals.

L'home va poder continuar el viatge amb 1.000 euros en concepte de "mínim de supervivència" i la resta de diners van quedar dipositats a la duana a disposició de la Comissió per la Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.