Investiguen la mort d'una ovella pel possible atac d'un os a Naut Aran

Laura Cortés / Marta Lluvich (ACN) | Foto: Eduard Melero.

Els Agents Rurals investiguen la mort d'una ovella a Gessa, a Naut Aran, pel possible atac d'un os.

L'animal mort formava part d'un ramat vigilat per dos mastins i tancat amb una malla elèctrica en un prat a 120 metres del poble. L'alerta la va donar ahir dilluns al matí el ramader Eduard Melero quan el seu oncle va anar a obrir la tanca al ramat per pasturar.

Melero es va trobar la malla tirada a terra i la majoria del centenar d'animals -entre ovelles i cabres- que tenen, fora del perímetre. "Les tanquem a les nits per evitar aquests atacs, però ni amb la tanca funciona", va lamentar Melero, que ja fa tres anys que pateix atacs als seus ramats. A la zona hi van descobrir petjades d'os, però serà l'autòpsia la que confirmarà la causa de la mort de l'ovella.

L'animal ha aparegut mort a prop d'un camí, a uns 500 metres de la tanca, va explicar Melero a l'ACN. "Ara faran l'autòpsia a l'ovella per confirmar que ha mort aquesta nit per l'atac d'un os", va afirmar el ramader. Va afegir que els agents rurals "també han trobat un hematoma i uns forats a la part del darrere de l'ovella compatibles amb les urpes d'un os".

Melero va lamentar aquesta situació i no descartava que el seu ramat pateixi un altre atac, ja que fins al juny no podrà dur les pastures a l'alta muntanya perquè encara hi ha neu.

És per això que demana a les administracions més vigilància a les pastures, que creïn un cens i limitin el nombre d'ossos al Pirineu i que informin els ramaders dels moviments dels ossos per poder prevenir possibles atacs.