Ja es pot sol·licitar la interrupció voluntària de l’embaràs per la via farmacològica a la Seu d'Urgell

Foto: Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell ofereix des d’aquest dilluns 8 de novembre el servei d’interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) per la via farmacològica com a part de la seva cartera de serveis. La posada en marxa d’aquesta nova prestació evitarà desplaçaments fora del territori de les dones que sol·licitin accedir a aquest tractament per aturar la gestació. És el tercer centre de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran acreditat per administrar el tractament, juntament amb l’Hospital Comarcal del Pallars i l’Hospital de Cerdanya. 

Després de rebre l’acreditació per part de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària (DGORS) del Departament de Salut aquesta tardor, el de la Seu d’Urgell es converteix en el tercer hospital de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran que administra el tractament. El passat 1 de març d’enguany, l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, va començar a oferir-lo i poc més d’un mes i mig després, el 19 d’abril, ho va fer l’Hospital de Cerdanya, a Puigcerdà. Des d’aleshores, 29 dones han accedit a aquest tractament a la Regió. Ara s’hi afegeix la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

Per la seva banda, l’Espitau Val d’Aran continua amb els tràmits administratius per obtenir la corresponent autorització sanitària i poder incloure el servei dintre de la seva cartera de serveis.