Joana Cebolla Quintet i Alba Careta Grup, doble cita del cicle Tàrrega Sona amb el jazz

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

Joana Cebolla Quintet i Alba Careta són les protagonistes de la propera cita del cicle Tàrrega Sona 2022, organitzat per la Regidoria de Cultura. Aquesta doble cita dedicada a la música jazz serà la penúltima de la present edició del cicle i tindrà lloc el divendres 1 d’abril (20:30 h) al Teatre Ateneu de la capital de l’Urgell. En aquesta ocasió, l’àrea de Cultura de Tàrrega ha programat una nit molt especial amb dues de les formacions més interessants del panorama actual del jazz liderades per dues dones.

La primera proposta i més propera és el quintet lleidatà liderat per Joana Cebolla. Després de treballar com a instrumentista en diferents formacions, Cebolla ha seleccionat diversos estàndards de diferents períodes per donar-se a conèixer com a artista. Amb arranjaments propis i un grup d’experimentats músics que l’acompanyen ha donat forma a Better Go, el seu primer treball discogràfic, on combina la sonoritat clàssica amb arranjament atrevits per aconseguir un repertori heterogeni i ric. Després de triomfar arreu de festivals, arriba a Tàrrega acompanyada del Lleida Jazz Sindicate, habituals protagonistes de les propostes jazzística a les nostres contrades.

A partir de les 10 de la nit, serà el torn d’Alba Careta qui, després de rebre el Premi Enderrock 2018 a millor àlbum de jazz pel seu últim disc Orígens, va llançar el seu segon disc, Alades, el setembre de 2020. Un treball que recull les últimes composicions de la trompetista avinyonenca inspirades en les vivències dels seus anys a Holanda, i que ara prenen forma en aquest nou treball a través del llenguatge del jazz més sincer, orgànic i emocional. Un enregistrament tan sorprenent, fresc i motivador com el seu àlbum debut, però més madur, més atrevit i més rodó.

El preu de l’entrada general és de 15 euros, amb opció de descomptes, i de 5 euros per als menors de 18 anys. Més informació i compra d’entrades anticipades al web de Cultura Tàrrega i La Botiga del Museu (C/Major, 11).

El cicle Tàrrega Sona 2022, que porta al Teatre Ateneu una programació on conflueixen cançó d’autor, rumba catalana, música clàssica, pop, flamenc, jazz..., es tancarà el diumenge 8 de maig amb el concert El tocadiscos de Joan Fuster. Proposta amb la qual l’Ajuntament de Tàrrega se suma al Festival Barnasants, un dels certàmens musicals de referència del país, així com al centenari del naixement de l’escriptor valencià en l’Any Fuster.